dekke-julebord-2.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Dekke julebord? Slik imponerer du gjestene.

I julen samler man nærmeste familie og kanskje noen gode venner. Da kan det være ekstra hyggelig å dekke et fint julebord. Her får du gode tips og råd til hvordan du kan dekke det perfekte julebordet.

Når du samler dine kjære for å kose dere med både nye og gamle tradisjoner er det alltid hyggelig å sette seg til bords ved et flott julebord. Det kan være litt av en utfordring å vite hvordan du skal dekke julebordet, men fortvil ikke. Vi håper du kan la deg inspirere av en av de fire julestilene: Klassisk, koselig, nordisk og metallisk.

Det finnes i grunn ingen regler når du skal dekke julebordet, men det kan være lurt å tenke over to ting. Du bør passe på at blomster og lysestaker ikke er for høye slik at gjestene ikke kan se hverandre. Du bør heller ikke dekke julebordet for formelt. Det er tross alt jul, og jul er full av tradisjoner og skal være hyggelig.

Dekke julebord: Klassisk

Et klassisk, elegant julebord kan virke som mye arbeid, men det trenger ikke å være det. Den klassiske julestilen er preget av hvitt og inneholder tradisjonelle motiv som engler og stjerner. For å få den riktige stemningen kan du dekke julebordet med innslag av sølv, krystall og grønt.

Start med å dekke julebordet med en hvit duk når du skal pynte til et klassisk julebord. Deretter kan du velge om du vil ha en løper på langs eller flere på tvers – alt etter hvor mange gjester du skal ha til bords. På midten av bordet kan du lage en dekorasjon av lys og blomster. Avskårne blomster i vaser er nemlig en enkel måte å pynte på. Her er hvite roser, nelliker og amaryllis fine å bruke. Ha gjerne noen store kubbelys på bordet som skaper stemning og gir et spennende uttrykk.

Lys og servietter bør helst være i samme farge for å skape helhet. Kjøp gjerne perler som matcher serviettene så du kan pynte litt ekstra. Bruk en ståltråd når du perler, og tvinn tråden rundt servietten for et eksklusiv og vakker følelse.

Liker du den klassiske stilen, kan et plastjuletre eller julebelysning bidra til å sette stemningen. Les mer om dekorativ julepynt her.

Dekke julebord: Koselig

For veldig mange er den koselige julestilen symbolet på selve høytiden, og røde julekuler, julegardiner og søte nisser må til for å skape skikkelig julestemning. Dette kan du la deg inspirere av når du skal dekke et koselig julebord.

En rød duk på bordet setter fort julestemningen. Syns du at det å velge røde servietter i tillegg kan bli litt mye, kan du kombinere rødt med gull, sølv, hvitt og grønt. Videre kan du pynte julebordet med søte, små nisser og julekuler i forskjellige farger.

Har du etasjefat kan du pynte det med gran og kongler i nederste etasje, og nøtter i de andre. Bruk kreativiteten og det vil ikke være noe tvil om at julebordet vil passe i smak hos alle generasjoner, fra barn til besteforeldre.

Men hva skal barna ha på seg i juleselskapet? Få gode tips til hvor du finner juleklær til barna her.

Dekke julebord: Nordisk  

For deg med en minimalistisk, skandinavisk stil hjemme kan det virke unaturlig å overøse julebordet med nisser i ulike fasonger og størrelser. Du trenger ikke å gå bort fra den personlige stilen din i jula, julebordet kan bli like fint med en nordisk julestil.

Det som kjennetegner nordisk stil er rene linjer og naturmaterialer, så hvorfor ikke la deg inspirere av naturens egne nyanser for å skape julestemning i hjemmet og ikke minst når du skal dekke julebordet?

Den nordiske julestilen preges gjerne av farger som grå, hvitt og beige. Bruk for eksempel en grå linduk som base når du skal dekke bordet. Tar du deg en tur ute i det fri, kan du ta med deg kvister, kongler og steiner hjem som du kan bruke til å dekorere. Bruk granbar som en slags løper på bordet og legg kongler og lyslykter innimellom. Kjøp en hvit tusj og bruk steinene som bordkort.

Dekke julebord: Metallisk  

Har du vært fan av den metalliske trenden som har vart en stund, trenger du ikke å legge den på hylla i juletiden. Med julepynt i kobber og messing kan du få en moderne og røff julestil. Levende lys gir en lun atmosfære og stemningen blir fremhevet når flammene skinner i de blanke overflatene.

Det er også fint med kontraster og å trekke naturen inn i stua – med en vri. Spray kongler i gull, sølv eller bronse og bruk de som dekorasjon på bordet. Vil du gjøre det lille ekstra for gjestene, kan du putte noen sjokoladebiter og nøtter i cellofan og snurre et fint sløyfebånd rundt. Legger du på en liten navnelapp, kan du bruke det som bordkort også.

Spar penger når du skal pynte til julebord

Med et kredittkort fra re:member får du ikke bare opptil 150 000 kroner i kredittgrense, 45 dagers betalingsutsettelse og en rekke gode fordeler som reise- og avbestillingsforsikring. Du får også tilgang til fordelsprogrammet re:member reward som gir deg opptil 25 % rabatt i over 200 ulike nettbutikker. I interiørbutikkene kan du finne mye som kan brukes til å pynte opp hjemme eller dekke julebordet når du skal invitere til fest, men du finner også garantert en julegave, eller to.

Les mer om de alle fordelene du får hos re:member her. Lykke til med forberedelsene til årets julebord!