Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 30,33 %,
15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 717 kr. Totalt 16 717 kr.

7 tips for å bli kvitt kredittkortgjeld

Kredittkortgjeld kan være dyrt og for mange oppleves uoversiktlig dersom man har gjeld flere steder. Sliter du med kredittkortgjeld er du derimot ikke alene. Her er våre beste tips til hva du kan gjøre hvis du vil bli kvitt kredittkortgjeld.

1. Prioritér nedbetaling av kredittkortgjeld

Hvis du sliter med å få regninger til å gå rundt hver måned, vil det ofte lønne seg å prioritere nedbetalingen av kredittkortgjeld etter at du har betalt de faste nødvendige utgiftene som for eksempel strøm. Dette fordi den effektive renten på kredittkort ofte ligger 10-15 % høyere enn tilsvarende rente på forbrukslån. Ved å prioritere nedbetaling av den dyreste gjelden først, kommer du deg raskere tilbake til normalen.

2. Ta kontakt med banken for å få en mulig nedbetalingsplan

Hvis du merker at du ikke klarer å betjene kredittkortgjelden din, vil det alltid lønne seg å ta kontakt med banken eller finansinstitusjonen som ga deg kredittkortet og undersøke mulighetene for å få en nedbetalingsplan begge parter kan leve med. Dessuten viser du at du er villig til å gjøre opp gjelden din når du tar initiativet. Noe som alltid blir verdsatt.

3. Kutt ned på faste kostnader

Har du oversikt over alle de faste utgiftene dine? Vi tenker da på både de nødvendige faste utgiftene som for eksempel strøm, og de ikke fullt så nødvendige som for eksempel strømmetjenester som Netflix, HBO, TV 2 Sumo, Viaplay eller andre. Kanskje har du også flere avisabonnement og + abonnement på nettet. Du kan spare penger på å kvitte deg med abonnementstjenester du ikke bruker så mye. Du kan også spare penger på å jevnlig sjekke prisen din på strøm og forsikringer, slik at du sikrer at du ikke betaler mer enn du må. 

4. Selg unna ting du ikke trenger

Har du for eksempel en TV på et gjesterom som du sjelden eller aldri bruker, eller kanskje en bod full av klær, treningstøy, ski og sykler. Selg unna ting du ikke trenger, så får du bedre plass hjemme og en romsligere økonomi.

5. Leie ut

Har du et ekstra rom i boligen, kan du tjene penger på å leie det ut. En annonse på finn.no eller Airbnb er både billig og enkelt å lage. I tillegg er det stadig flere som leier gjenstander ved behov i stedet for å kjøpe. Du kan leie ut bilen din når du ikke bruker den, men det gjelder også for eksempel kjoler og dresser.

6. Ta en ekstrajobb 

Om du har mulighet til det, hør om du kan jobbe noen timer ekstra på jobben din. Eventuelt kan du se på muligheten for å ta en ekstrajobb i en periode for å spe på inntektene dine. Pengene du tjener her kan du bruke på å nedbetale gjelden din.

7. Sjekk mulighetene for refinansiering av kredittkortgjeld

Om du ønsker å refinansiere din kredittkortgjeld, vil du i de aller fleste tilfeller bli tilbudt en langt lavere rente på et refinansieringslån enn på et kredittkort. Ofte opp mot 10-15 % lavere. Hvis du for eksempel har to eller flere kredittkort, vil det derfor lønne seg å refinansiere disse i et forbrukslån. Utgiftene hver måned blir redusert, du slipper unødvendige fakturagebyrer og du får dessuten færre kreditorer å forholde deg til.

Prøv vår lånekalkulator for å sjekke hvor mye du kan spare hver måned ved å refinansiere din kredittkortgjeld. Her kan du søke om refinansiering med re:member forbrukslån.