kontaktlos-betaling-5.jpg

Har du ikke re:member kredittkort kan du søke om kortet her.
Eff. rente 30,33 %,
15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 717 kr. Totalt 16 717 kr.

Kontaktløs betaling

Med kontaktløs betaling kan du enkelt utføre småkjøp under 500 kr i butikken uten å taste PIN-koden din. Her er alt du trenger å vite om kontaktløs betaling.  

Kontaktløs betaling er en kjapp, trygg og enkel måte å betale for små beløp på, og det blir stadig vanligere å tilsynelatende betale på denne måten – gjennom løse luften. En klar fordel med denne betalingsmåten er at du slipper å berøre betalingsterminalen og at køer går raskere. 

Se etter symbolet med fire buer i stigende rekkefølge på framsiden av kortet ditt. Alle kort med dette symbolet støtter kontaktløse betalinger.  

Slik kommer du i gang med kontaktløs betaling: 

  1. Hold kortet ditt med  -symbolet inntil betalingsterminalen. På noen betalingsterminaler holder du kortet mot skjermen oppå, mens på andre holder du kortet mot siden. Se etter symbolet på betalingsterminalen.
  2. Første gangen du bruker kontaktløs betaling må du deretter taste inn PIN-koden.
  3. Når betalingen er OK vil du høre et lite pip, og det står "godkjent betaling".
  4. Så enkelt gjennomfører du en kontaktløs betaling!

Betal inntil 500 kroner 

Det å gjennomføre en kontaktløs betaling, altså selve det å legge kortet mot terminalens overflate, kalles også for «tæpping». Dette er fornorskning av det engelske ordet «tapping». 

På grunn av sikkerhetsmessige årsaker, er det satt en øvre grense på hvor mye du kan «tæppe» for uten å taste PIN-koden. Denne grensen er satt til 500 kroner. Du trenger likevel ikke å sette kortet inn i betalingsterminalen for beløp over 500 kr.  Forskjellen er bare at du må taste PIN-koden din i tillegg, for at kjøpet skal gjennomføres. 

Alle nye kredittkort fra re:member har kontaktløs betaling. Funksjonen kan ikke deaktiveres, men du kan velge å ikke bruke det dersom du ønsker. Da er det bare å bruke kortet på en vanlig måte, ved å sette kortet inn i betalingsterminalen – slik som du allerede er vant til. 

Finn ut om du har muligheten til å betale kontaktløst

Sikkerhet ved kontaktløs betaling

Er du bekymret for å bli mer utsatt for svindlere som vil forsøke å tappe kortet ditt for penger ved kontaktløs betaling? Dersom noen klarer å stjele kortet ditt, kan de dessverre bruke opp det disponible beløpet med kontaktløs betaling. Men så lenge du ikke har oppbevart koden din sammen med kortet (noe du ikke bør) vil du ha god sikring i regelverket. 

For å være helt sikker på at det ikke har skjedd noe med kortet ditt ved kontaktløs betaling, bør du jevnlig sjekke alle transaksjoner for å sikre at du kjenner dem igjen. Du holder enkelt oversikt over transaksjoner i re:member-appen eller i nettbanken. Dukker det opp ukjente transaksjoner bør du kontakte Sperretjenesten umiddelbart. 

Se ofte stilte spørsmål om kontaktløs betaling.

Dersom du ikke allerede har et, kan du søke om et kontaktløst kredittkort her.