contactless.jpg

Kontaktløs betaling

Har du ikke re:member kredittkort kan du søke om kortet her.
Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Med kontaktløs betaling kan du enkelt utføre småkjøp i butikken uten å taste PIN-koden din. Her er alt du trenger å vite om kontaktløs betaling.  

Kontaktløs betaling er en kjapp, trygg og enkel måte å betale for små beløp på, og det blir stadig vanligere å tilsynelatende betale på denne måten – gjennom løse luften. En klar fordel med denne betalingsmåten er at køer går raskere og mer effektivt, rett og slett fordi du slipper å taste PIN-kode.   

Se etter symbolet med fire buer i stigende rekkefølge på framsiden av kortet ditt. Alle kort med dette symbolet støtter raske og kontaktløse betalinger.  

Slik kommer du i gang med kontaktløs betaling: 

  1. Hold kortet ditt med  -symbolet inntil betalingsterminalen. På noen betalingsterminaler holder du kortet mot skjermen oppå, mens på andre holder du kortet mot siden. Se etter symbolet på betalingsterminalen.
  2. Første gangen du bruker kontaktløs betaling må du deretter taste inn PIN-koden.
  3. Når betalingen er OK vil du høre et lite pip, og det står “godkjent betaling”.
  4. Så enkelt gjennomfører du en kontaktløs betaling!

Betal inntil 400 kroner gjennom løse luften

Det å gjennomføre en kontaktløs betaling, altså selve det å legge kortet mot terminalens overflate, kalles også for «tæpping». Dette er fornorskning av det engelske ordet «tapping». 

På grunn av sikkerhetsmessige årsaker, er det satt en øvre grense på hvor mye du kan «tæppe» for uten å taste PIN-koden. Denne grensen er satt til 400 kroner. Du trenger likevel ikke å sette kortet inn i betalingsterminalen, men kan holde det inntil terminalen som ved en vanlig kontaktløs betaling. Forskjellen er bare at du må taste PIN-koden din i tillegg, for at kjøpet skal gjennomføres. 

Alle nye kort fra re:member har kontaktløs betaling. Funksjonen kan ikke deaktiveres, men du kan velge å ikke bruke det dersom du ønsker. Da er det bare å bruke kortet på en vanlig måte, ved å sette kortet inn i betalingsterminalen – slik som du allerede er vant til. 

Ikke alle butikker tilbyr kontaktløs betaling ennå 

Du har kanskje merket at det ennå ikke finnes overalt? Det varierer fra sted til sted, og det er særlig dagligvarebutikker som ennå ikke tilbyr løsningen. 

De aller fleste betalingsterminaler har maskinvaren som skal til for å støtte kontaktløs betaling, men det er omtrent bare 60% prosent av dem som er aktivert. Det er likevel planlagt at alle betalingsterminaler i Norge skal støtte denne funksjonen innen 2020. Det er med andre ord bare å venne seg til den kontaktløse betalingen – som er en naturlig del av digitaliseringen. 

Sikkerhet ved kontaktløs betaling

Er du bekymret for å bli mer utsatt for svindlere som vil forsøke å tappe kortet ditt for penger? Dersom noen klarer å stjele kortet ditt, kan de dessverre bruke opp det disponible beløpet med kontaktløs betaling. Men så lenge du ikke har oppbevart koden din sammen med kortet, vil du ha god sikring i regelverket. 

Det finnes svindlere med egne kortlesere, som kan tømme kortet ditt i store folkemengder. Du kan beskytte kortet ditt ved å oppbevare flere kontaktløse kort i en lommebok. Da blir det vanskelig for svindlere å få kontakt med et enkelt kort. Det finnes også egne beskyttende kortmapper du kan bruke. 

For å være helt sikker på at det ikke har skjedd noe med kortet ditt, bør du jevnlig sjekke alle transaksjoner for å sikre at du kjenner dem igjen. Du holder enkelt oversikt over transaksjoner i re:member-appen eller i nettbanken. Dukker det opp ukjente transaksjoner bør du kontakte Sperretjenesten umiddelbart. 

Har du ytterligere spørsmål, se ofte stilte spørsmål om kontaktløs betaling.

Dersom du ikke allerede har et, kan du søke kredittkort fra re:member her.