Kvinne i naturen. Kredittkort gir deg en buffer i hverdagen.

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 30,33 %,
15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 717 kr. Totalt 16 717 kr.

Kredittkort - Smarte tips

Å bruke kredittkort medfører en rekke fordeler du ikke får med et vanlig bankkort. Her finner du smarte tips om alt du lurer på angående kredittkort fra re:member.

Hva er et kredittkort har du kanskje lurt på? Kanskje trenger du tips til hvordan du kan få feriebudsjettet til å vare lenger med et kredittkort, eller lurer du på hvorfor du bør bruke et kredittkort når du handler på nett? Svarene har vi samlet på denne siden med en rekke artikler som inneholder smarte tips om kredittkort.

Hvorfor kredittkort?

Det er flere ting som skiller et kredittkort fra et vanlig bankkort. Med et kredittkort kan du kjøpe varer og tjenester med, og betale for kjøpet når det passer for deg. Renter påløper ikke før det har gått inntil 45 dager, og dermed har du penger tilgjengelig når du skulle trenge det.

Har du ikke mottatt varen du har bestilt på nett? Med kredittkort har du mulighet til å klage det inn til kredittyter dersom selgeren setter seg på bakbeina. Dette kan du ikke med et vanlig bankkort.

Med kredittkort fra re:member får du i tillegg en mengde fordeler et bankkort ikke kan tilby, og du betaler ingenting i årsavgift.

Kredittkort i utlandet

Skal du ut å reise i den store verden? Hvis du leier bil og bestiller hotell vil ofte leverandørene reservere et beløp på kontoen din for en periode som en garanti for at du betaler. Dersom du betaler med kredittkort framfor et bankkort knyttet opp til din brukskonto, unngår du at pengene blir bundet opp i denne perioden.

I utlandet får man i tillegg ofte valgmuligheten om man vil betale med lokal eller norsk valuta. Norsk valuta kan virke som det tryggeste valget, men et sikkerstikk er å velge den lokale valutaen for å unngå ufordelaktige valutaomregninger. Her kan du spare mye på å velge rett!

Mastercard er dessuten verdens mest aksepterte kort, noe som innebærer at du har 32 millioner brukersteder verden rundt hvor du kan bruke ditt kredittkort. re:member gir samtidig en rekke fordeler gjennom fordelsprogramet re:member reward, samt at du får reiseforsikring inkludert dersom du betaler mer enn 50 % av transportkostnadene med kortet.

Vær forsiktig

Kortsvindel blir stadig vanligere, og nordmenn blir oftere utsatt for kredittkortsvindel enn før. Ved å bruke Mastercard og et par enkle forhåndsregler kan du unngå å bli svindlet.

Handler du på nett, bør du forholde deg til etablerte salgsutsteder som kan garantere for din kortinformasjons trygghet. På falske hjemmesider eller utsalgssteder med dårlig sikkerhet kan kortinformasjonen din enkelt havne i uvedkommendes hender.

Hold alltid PIN-koden for deg selv, og dersom noen etterspør kortinformasjonen din via e-post bør du være på vakt for svindlere – selv ikke banken din vil innhente informasjon som dette via e-post.

Vi håper våre smarte tips om kredittkort var til hjelp både for deg som allerede har kredittkort, og dersom du vurdere å gå til anskaffelse av et kredittkort. Dersom du ikke har et kredittkort fra re:member, kan du søke om det her. Du kan også lese flere tips nedenfor.