feriebudsjett-2.jpg

Søk om kredittkort her

Eff. rente 29,06 %,
15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 654 kr. Totalt 16 654 kr.

Slik får du et større feriebudsjett

Enten det er snakk om en deilig reise, eller å kose seg ekstra med bedre mat og morsomme aktiviteter, medfører ferie større forbruk enn normalt for de aller fleste. Her får du noen tips til hvordan du kan få mer ut av ditt feriebudsjett.

Det vil alltid lønne seg å sette opp et feriebudsjett når du skal på ferie slik at du ser hvor mye du har å rutte med under reisen. Skulle du gjerne hatt litt mer å bruke og ønsker å øke feriebudsjettet kan du gjøre en rekke store og små tiltak.

Det enkleste er kanskje å sette av en fast sum i måneden som skal gå til ditt feriebudsjett, men dette krever imidlertid at du har startet sparingen en god stund før ferien. Har du allerede bestilt ferie og trenger større økonomisk spillerom nå, faller dette punktet bort – men ikke la det gå i glemmeboka til neste reise.

For å øke feriebudsjettet umiddelbart, kan det være lurt å undersøke mulighetene for å finne en rimeligere reise – for eksempel en pakkereise eller restplass, eller å reise på en annen dato enn først tenkt. Ved å spare inn på reisekostnadene, vil du få mer å rutte med til andre ting som for eksempel shopping, restaurantbesøk eller inngang til attraksjoner og museer.

Se her for flere tips om hvordan du kan sette opp feriebudsjett.

Få større feriebudsjett via kundeklubber

En annen god løsning for å få mer ut av feriebudsjettet er å undersøke hva slags fordeler du har via ulike kundeklubber og medlemskap. Ofte er det mye å spare ved å benytte seg av fordeler man allerede har, men kanskje ikke er klar over – så her gjelder det å ta en gjennomgang. Kanskje kan du dessuten få øynene opp for noen nye restauranter eller attraksjoner?

Du kan også undersøke om det er noen av tingene du ønsker å gjøre som har gratis eller rimeligere inngang enkelte ukedager, tidspunkter eller sesonger. Dette kan spare deg for penger du enkelt kan flytte over til en annen post i feriebudsjettet. Vær kreativ og undersøk hvordan du kan få mest mulig ut av hver krone.

Bli en sofasurfer 

For deg som ønsker å få et større feriebudsjett, men ikke ønsker å benytte deg av pakketilbud, er såkalt couchsurfing et morsomt og rimelig alternativ til hotell. Konseptet går ut på at man stiller sin egen sofa eller leilighet til disposisjon mot at du kan få tilgang til det samme i en annen by i verden. Via et nettverk av sofasurfere kan du bytte, låne og dele husrom med andre likesinnede.

Og når vi først er inne på denne måten å øke feriebudsjettet på, kan det nevnes at de fleste byer i dag har Über. Ved å konsekvent benytte seg av dette transporttilbudet fremfor vanlige taxier, kan du både spare penger og bli kjent med lokale. Eventuelt så vil kollektivtransport som oftest være det billigste alternativet.

Større feriebudsjett med re:member

Dersom du ikke har tid eller anledning til å benytte deg av tipsene ovenfor, kan du enkelt få et større feriebudsjett ved å benytte deg av de gode fordelene du får med et re:member kredittkort.

For det første kan du få opptil 150 000 kroner i kreditt og opptil 45 dagers rentefri betalingsutsettelse. Det er heller ingen årsavgifter på kredittkortet, verken første eller påfølgende år. Videre kan vi se på de gode fordelene du kan benytte deg av:

Reise- og avbestillingsforsikring: Betaler du over halvparten av reisekostnadene med kredittkortet får du reise- og avbestillingsforsikring inkludert. Den gjelder deg, ektefeller eller samboer og hjemmeboende barn under 21 år – eller inntil tre medreisende.

Billigere flybilletter: Gjennom fordelsprogrammet re:member reward kan du spare penger på flybilletter. Du kan få opptil 25 % reward-rabatt hos flere aktører innen reiseliv, blant annet Lufthansa og Expedia. Fullstendig oversikt finner du her.

Billigere hotellopphold: Benytter du deg av fordelsprogrammet kan du også spare penger på hotell og feriehus. Booking.com og Hotels.com er bare noen av nettsidene du kan bestille gjennom. Og pengene du sparer, ja, de kan du bruke på opplevelser!

Ønsker du å øke feriebudsjettet kan det lønne seg med et kredittkort fra re:member. Søk om kredittkortet her.