Vattenrutschkana2.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 30,33 %,
15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 717 kr. Totalt 16 717 kr.

Har du reiseforsikringen i orden?

Like viktig som pass, billetter, bagasje og godt humør når du skal ut på tur er vissheten om at du har en dekkende reiseforsikring. Skrekkeksemplene på hva som kan skje om du ikke har det, er dessverre mange.

Det kan være fort gjort å glemme hvor trygt og godt vi har det her hjemme på bjerget – med verdens beste heletjenester parat døgnet rundt om du skulle være så uheldig å bli syk eller utsatt for en ulykke. Som om ikke det var nok, koster det deg ikke noe mer enn det du allerede har betalt inn i form av skatt. Sånn er det ikke i det store utland, hvor det fort kan bli dyrt hvis du ikke har reiseforsikringen i orden. I USA for eksempel, kan regningen glatt komme opp i 5000 dollar per døgn hvis du blir lagt inn på et sykehus – med andre ord over 35.000 norske kroner i døgnet, noe som vel vil tære på de aller fleste reisekasser. Det er også viktig å huske på at det ikke bare er ved sykdom eller skade en reiseforsikring er kjekk å ha. Du kan også være så uheldig å bli utsatt for tyveri eller ran, noe stadig flere godtroende nordmenn på tur dessverre opplever.

Reiseforsikring inkludert

Det trenger ikke koste all verden å være forsikret mot uforutsette utgifter. Betaler du minst halvparten av billetten, eller transportkostnadene som det kalles, med kredittkort i stedet for med ditt vanlige bankkort, er reise- og avbestillingsforsikring i de aller fleste tilfeller inkludert. Ta kontakt med kortselskapet for å høre hvilke forsikringsordninger som gjelder for ditt kort. Noen reiseforsikringer dekker for eksempel ikke utgifter knyttet til uhell ved dykking, fjellklatring eller andre ekstremsportaktiviteter.

Mange unge lever farlig

Forsikringsselskapene opplyser om at det særlig er mange unge som lever farlig. Det kan være fristende å droppe reiseforsikringen for å spare litt ekstra penger til turen. «Det går sikkert bra» og «Det skjer ikke meg» er velkjente fraser blant nordmenn, og da kanskje særlig den yngre garde. I tillegg har disse en tendens til å oppsøke «farligere» situasjoner oftere enn de som er litt eldre. Det finnes også de som går rundt og tror at staten eller UD vil gjøre opp regningen for dem hvis uhellet skulle være ute, men så langt har vel ikke velferdssamfunnet kommet – selv ikke i «verdens rikeste land».

Søk om re:member kredittkort i dag, slik at du får reiseforsikring inkludert neste gang du skal ut å reise. Bare husk å betal over 50 % av transportkostnadene med kortet.