Vattenrutschkana2.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 30,33 %,
15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 717 kr. Totalt 16 717 kr.

Unngå svindel ved å bruke Mastercard

Stadig flere nordmenn blir utsatt for svindel, og hovedsakelig er det snakk om tyveri av kortinformasjon fra netthandelssider. Ved å bruke Mastercard når du handler på nett reduserer du sjansen for dette.

I følge tall fra Finanstilsynet økte antall norske bankkort som ble misbrukt med hele 71 prosent fra 2013 til 2014. Omtrent 38 000 norske kort ble svindlet, noe som utgjorde et tap på 164 millioner kroner.

Unngå falske nettbutikker

Billige merkevarer kan være fristende når de dukker opp i sosiale medier og på andre nettsteder, men du kan risikere at du får en falsk vare, at varen ikke dukker opp eller at kortinformasjonen din blir stjålet. Derfor bør du alltid være føre var når du handler på ukjente nettbutikker.

Kortsvindelen foregår for det meste i utlandet, men selv om det er få norske nettsteder som blir utsatt for svindel, kan man aldri være for sikker. Husk at det er veldig enkelt å få en nettside til å se profesjonell ut.

Mastercard gir litt mer trygghet

Ved alle kjøp du gjør på nettet, og spesielt ved kjøp gjennom nettauksjoner - ikke betal på forskudd. I tillegg bør du alltid bruke kredittkort. Dersom varen ikke blir levert har du rett til å få refundert pengene fra banken.

Internasjonale kredittkort er den tryggeste og mest effektive betalingsmåten på internett. Bestiller du Mastercard fra re:member får du opptil 150 000 kroner i kreditt og 45 dagers betalingsutsetttelse. Det er heller ingen årsavgift for kortet.

Andre gode råd når du handler på nett:

  • Bruk kortet kun i nettbutikker du kjenner eller som virker seriøse. Dersom du er usikker på om nettbutikken er ekte kan du lese brukeromtaler fra andre som har handlet der.

  • Legg bare igjen kortnummer på sikre betalingssider. Disse starter som regel med “https” i stedet for “http”.

  • Skriv alltid ut bekreftelse på handelen slik at du kan dokumentere dersom du ikke mottar varen.

  • Kortet ditt bør oppbevares som et verdipapir, og oppgi aldri PIN-koden din til noen - selv ikke politiet, banken eller kortselskapet ditt.

Men det er ikke bare nettbutikker du må passe deg for.

Nei, du har ikke vunnet i lotto

Det stemmer, du har ikke vunnet i lotto. Du er heller ikke besøkende nummer én million på nettstedet, og den nigerianske prinsen kommer ikke til å sende deg penger hvis du sender kortinformasjonen din tilbake på mail.

Virker det for godt til å være sant, så er det mest sannsynlig det - derfor må du være skeptisk til å avsløre personlige opplysninger. Aldri gi informasjon om deg selv før du faktisk skal handle, og da bare det som er nødvendig.

Søk om ditt nye Mastercard fra re:member i dag, og vær trygg neste gang du handler på nett.