Vattenrutschkana2.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 30,33 %,
15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 717 kr. Totalt 16 717 kr.

Slik unngår du Microsoft-svindel på telefon

Du ville vel ikke gitt fra deg kredittkortopplysningene dine til fremmede på gata? Det samme bør du tenke når folk ringer deg og hevder de er fra Microsoft eller andre store bedrifter. Dette kan være et forsøk på svindel, og kan bli kostbart.

Det kan ikke bli sagt ofte nok - aldri oppgi kortopplysningene dine til fremmede, selv om du synes de virker tillitsfulle. Havner det i gale hender, taper du ikke bare penger, i verste fall kan din informasjon bli brukt til noe kriminelt.

Stadig flere nordmenn blir forsøkt lurt av Microsoft-svindel på telefonen. Svindlerne prøver først å vinne tilliten din ved å fortelle at de er fra en seriøs bedrift og vil deretter skremme deg ved å fortelle at du har et virus på dataen eller at du bør oppdatere systemet ditt. Noe de tilbyr å hjelpe deg med umiddelbart.

Slik forsøker Microsoft-svindlerne å ta kontroll over dataen din, og du blir bedt om å betale for hjelpen de tilbyr ved å oppgi kortopplysningene dine.

Microsoft-svindel 2015

Har du et kredittkort fra re:member vil kortutsteder Entercard og deres sikkerhetseksperter jobbe for å fange opp denne unødvendige transaksjonen.

Det er blitt skrevet en del om Microsoft-svindel, og VG er blant de som har satt fokus på temaet, også i år. Svindelmetoden har pågått i årevis og sommeren er høysesong.

Selv om media har advart mot Microsoft-svindlere i lengre tid ser vi fortsatt eksempler på slike svindelforsøk. Vi anbefaler derfor våre kunder å aldri gi fra seg kortopplysninger og passord hvis de ikke selv har tatt initiativ til kontakten.

Unngå Microsoft-svindel

Her er noen tips til å unngå Microsoft-svindel på telefon:

  • Mistenker du at du har en svindler på telefonen - legg på.

  • Aldri oppgi kortnummer, pinkode eller passord til noen, med mindre du selv har tatt initiativ til kontakten.

  • Mottar du en merkelig e-post med skrivefeil og dårlig språk bør du lukte lunta på lang vei - dette er også forsøk på svindel.

  • Gå direkte til hjemmesidene når du skal bruke tjenester fra selskaper som Microsoft, PayPal, Apple eller nettbanken din.

  • Skal du bestille fra nettsider er det lurt å sjekke nettadressen. Står det «https» i begynnelsen, er dette et tegn på ekstra sikkerhet.

Trygg med re:member

Vær obs på at seriøse bedrifter aldri vil be deg oppgi personlig informasjon på hverken e-post eller telefon. Det er ingen grunn til å føle seg dum, for svindlerne er veldig dyktige og er ofte del av en større organisert virksomhet som har gjort svindel til stor business.

Hvis du likevel havner i en situasjon der du tror du holder på å bli lurt, bør du prøve å holde hodet kaldt. Mistenker du at noen har fått tak i kortopplysningene dine bør du sperre kortet og bytte alle tilknyttede passord, da reduserer du sjansen for misbruk.

Med et kredittkort fra re:member kan du føle deg trygg i alle situasjoner, også om du skulle bli utsatt for svindelforsøk. Søk om re:member-kortet i dag, så har du en bekymring mindre.