juleklar-barn.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 30,33 %,
15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 717 kr. Totalt 16 717 kr.

Her finner du flotte juleklær til barna

Er du en av de som venter til siste liten, er usikker på hvor du skal begynne eller ikke er helt trygg på at det du har kjøpt er det perfekte juleantrekket? Fortvil ikke – vi har gode tips til hva du bør tenke over når du skal velge juleklær til barn.

Juleantrekk er ingen spøk, og mange bruker mye tid på å finne riktige juleklær til barna. Ikke bare skal de søte små vises fram i et utall familiesammenkomster og julemiddager, det tas som regel også en stor mengde bilder. Og hvem vil vel ikke at barna skal vise seg fra sine beste sider i familiealbumene?

Å velge stil på juleklærne til barna

Det er mye å velge mellom når du skal kjøpe juleklær til barn. Noen har en veldig klar idé om hva de ønsker å kle barna sine i, mens andre er mer usikre. De siste årene har det vært populært med en nostalgisk, romantisk stil på barneklærne. Denne kjennetegnes gjerne av:

  • Duse farger som myk grå, støvlilla, dus rosa, dyp grønn og mørkeblått

  • Klassiske snitt og gammeldagse detaljer

  • Nikkers med seler, shorts og rompers, Emil-skjorter uten krage, sixpence-hatt, vester til gutter

  • Krageoverdeler og kjoler med femtitallssnitt eller feminine stoffer som tyll og blonder, pene cardigans til jenter

Andre foretrekker glade, tydelige farger og morsomme dyreprint. Til juleantrekket kan du da for eksempel velge en klassisk rød julekjole eller en pen skjorte og bukse til guttene.

Fargeblokker er populært i år, og husk at blått er en nydelig farge også til små jenter. Hva med en blå julekjole til barna? 

Eller hva med å gå for en morsom julegenser til de mer uhøytidelige anledningene som juleverksted og pepperkakebaking? Plagg med stjernemønster er også en hit, og kan være morsomt til nyttårsaften eller venneselskaper.

Let gjerne etter mer inspirasjon på ulike blogger og nettsider, og søke opp bilder av juleklær til barn på Instagram, Pinterest og Etsy.

Trenger mamma også en ny julekjole? Se her for inspirasjon til den perfekte julekjole til mor.

 

Praktiske hensyn når du skal handle juleklær til barna

Et juleantrekk skal være pent, men minst like viktig er at det er komfortabelt å ha på. Hvis barnet mistrives i klærne, spiller det ingen rolle hvor fine de er. Med barn som sutrer og er irritable på grunn av juleklær som klør mot huden eller klemmer rundt magen, vil det uansett ikke være spesielt hyggelig å dra i juleselskap. Disse rådene kan være lure å følge:

  • Er klærne gode å ha på? Og er de store nok? Små barn vokser gjerne i rykk og napp, og hvis du har kjøpt inn antrekket i god tid før jul kan det hende at det blir for lite til julaften. Prøv på klærne en uke eller to i forveien. Da finner du raskt ut om noe ikke passer eller er ubehagelig å ha på, samtidig som du vil ha tid nok til å gjøre noe med det. Husk at du for eksempel kan få tak i myke bomullsgensere med print av festklær og fine pyntegensere til jenter med bomull innerst mot huden.  

  • Er det en fordel å ha flere antrekk til hvert barn? Hvis dere skal i flere juleselskap etter hverandre, og barnet er uheldig og søler på klærne, kan det være at du rett og slett ikke rekker å vaske og tørke plaggene mellom slagene. Da kan det være en fordel å ha for eksempel ha en ekstra julekjole på lur.

  • Ikke glem tilbehøret. Festplagg som julekjoler, bukser og rompere, står øverst på handlelisten. Men husk at barnet gjerne også trenger matchende strømpebukser, strømper, undertrøyer, halssløyfer, hårpynt, sixpence-hatter og lignende. Og hva med skoene? Det kan være fint å ha noen lette og pene utesko også i vintersesongen, slik at dere slipper å dra med sølete barnehagestøvler i selskap.  

Verdien på klærne

Pent brukte barneklær er forholdsvis greit å få solgt på Finn.no, Instagram eller via utallige Facebook-grupper. Hvis du har ambisjoner om å få solgt juleantrekkene etter bruk, bør du ha følgende i bakhodet:

  • Kjente merker er lettest å selge. De koster kanskje litt mer for deg å kjøpe, men de vil være lettere å få solgt og å få en god pris for i ettertid.

  • Velg en populær stil. Hvis du kjøper juleklær som mange liker, er det større sjanse for å få solgt det for den prisen du ønsker etterpå.

  • Ta godt vare på klærne. Det er ikke til å unngå at uhell kan skje. Barn søler og sømmer kan revne ved hardhendt behandling. Men forsøk å fjerne flekker samme dag som plaggene brukes, og stopp hull med en gang, slik at de ikke blir større enn nødvendig. Husk også å vaske klærne som anvist, så er de er i best mulig stand når du skal selge dem videre.

Gode rabatter på juleklær til barn

Med et kredittkort fra re:member får du blant annet opptil 150 000 kroner i kredittgrense, inntil 45 dagers betalingsutsettelse og tilgang til fordelsprogrammet re:member reward.

re:member reward gir deg opptil 20 % rabatt i over 200 ulike nettbutikker. Med re:member kredittkort kan du spare store beløp hos flere butikker som selger barneklær.

Søk om re:member kredittkort her dersom du allerede ikke har det. Eller se alle tilbud innen klær og mote her.

Lykke til med å finne flotte juleklær til barna!