kredittkort-guide.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 30,33 %,
15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 717 kr. Totalt 16 717 kr.

Den store kredittkortguiden

Et kredittkort kan være praktisk måte å låne penger på. Det kan gi fleksibilitet og en rekke nyttige fordeler om du bruker kortet riktig. Her finner du svar på alt du måtte lure på om kredittkort.

Ordet ‘kredittkort’ er satt sammen av to ord; kreditt og kort.

Kreditt kommer av det latinske ordet ‘credere’ som betyr ‘å tro’ og er beslektet med ordet kredibilitet. Dermed vil det si at kreditt er når en av partene i et kontraktsforhold får utsatt plikten til å oppfylle sin del av avtalen, basert på tillit til at dette vil skje i fremtiden. I denne sammenhengen vil det si at plikten til å betale for kjøpet utsettes, siden kjøperen regnes som kredittverdig og betalingsdyktig.

Kort er et stykke tykk og hard plast, eller papir, som brukes til å skrives eller trykkes på. I denne sammenhengen er et kort den fysiske plastbiten du kan plassere i lommeboken din.  

Hva er et kredittkort?

Et kredittkort er et betalingskort du kan bruke til å kjøpe varer og tjenester med. Det som skiller et kredittkort fra et vanlig bankkort er at du har muligheten til å utsette betalingen. Mens et vanlig bankkort, også kjent som debetkort, er knyttet til en brukskonto i banken din og trekker bruksbeløpet direkte fra for eksempel utbetalingen av lønn fra arbeidsgiveren din, er et kredittkort knyttet til kreditten du har fått innvilget.

Med et kredittkort er det banken eller finansieringsselskapet du har fått kredittkortet av som tar ansvar for å betale selgeren – mot at du selvfølgelig betaler tilbake på et senere tidspunkt. Vi kan sammenligne dette med et lån.

Hvor mye kan jeg få i kreditt?

Hos re:member kan du få opptil 150 000 kroner i kreditt. Kredittgrensen baserer seg på en individuell kredittvurdering av deg. Ønsker du på et tidspunkt å øke kredittgrensen, kan du enkelt søke om det i nettbanken eller i re:member appen som kan lastes ned i App Store eller Google Play.

Husk at maksimal innvilget kredittgrense er 150 000 kroner. Det kan også være lurt å merke seg at for å øke kredittgrensen du har fått, må du ha hatt kortet i minimum seks måneder. 

Hvor lang rentefri kreditt får jeg?

Hos re:member får du inntil 45 dagers rentefri betalingsutsettelse, og har derfor en reserve i bakhånd og buffer for uventede utgifter. En rentefri betalingsutsettelse betyr for eksempel at om du har forfallsdato den 15. i en måned, vil du motta en faktura på alt du har brukt kredittkortet til i måneden før. Fakturaen genereres omtrent 15 dager før forfall. Bruker du kredittkortet dagen etter at fakturaen er generert, oppnår du 45 rentefrie dager. Bruker du kredittkortet dagen før, oppnår du 15 rentefrie dager.

Du kan velge mellom å betale alt ved forfall – eller betale tilbake senere når det passer deg. Fakturaen du mottar betales på samme måte som andre regninger. Du kan også velge å bestille eFaktura i nettbanken din. På den måten får du faktura automatisk i nettbanken, og sparer 45 kroner på papirfakturagebyret. Det eneste du trenger å gjøre da, er å godkjenne regningen. Det er også fullt mulig å endre beløpet dersom du skulle ønske det.

Du vil motta faktura en gang i måneden, og den vil inneholde alle uttak og kjøp du har gjort med re:member kredittkortet ditt i løpet av fakturaperioden. Forfallsdatoen kan du velge selv, og det kan være 1., 15. eller 20. i hver måned. Denne kan du endre senere dersom du skulle ønske det.

kredittkort

Hvor mye koster det å ha et re:member kredittkort?

re:member er et kredittkort med gunstige betingelser, hvor du ikke betaler noen årsgebyr. Dette gjelder verken første eller påfølgende år og det gjelder uansett om du bruker kredittkortet eller ikke.

Uansett hvilket kredittkort du velger, er det ingen etableringsgebyr eller varekjøpsgebyr. Det koster heller ingenting å ha et tilleggskort. Papirfakturagebyret er på 45 kroner, men velger du eFaktura slipper du dette gebyret.

Kan jeg velge min egen PIN-kode på kredittkortet?

En PIN-kode er en personlig tallkode som må oppgis for å få tilgang til bestemte tjenester, og fungerer som et passord på for eksempel minibanker, nettbanker, mobiltelefoner eller adgangskort. Som regel er en PIN-kode på fire siffer, noe som gir 10 000 mulig kombinasjoner. Og hos re:member har du mulighet til å selv velge PIN-kode til kredittkortet ditt.

Med selvvalgt PIN-kode til re:member kredittkortet ditt slipper du å havne i situasjoner der du ikke husker koden, eller blander den med andre koder til andre kort. Dersom du allerede har et re:member-kort og gjerne vil ha en selvvalgt kode, kan du enkelt endre den i nettbanken. Da vil du få tilsendt et nytt kort med den nye PIN-koden.

For å velge din egen PIN-kode gjør du følgende:

  • Gå inn på nettbanken

  • Logg inn med BankID

  • Velg ‘Endre PIN-kode’ og følg instruksjonene

Du vil motta et nytt kredittkort i postkassen i løpet av 10 arbeidsdager, og ditt gamle kredittkort vil slutte å virke når du mottar det nye. Den nye PIN-koden er ikke gyldig før du har mottatt det nye kredittkortet ditt. Koden vil også bli tilgjengelig i nettbanken om du skulle trenge en påminnelse.

Husk at PIN-koden din er personlig. Den bør aldri oppbevares tilgjengelig for uvedkommende, og må derfor ikke skrives ned eller oppgis til noen – selv ikke til banken eller politiet. Den bør ikke være mulig å gjette seg fram til, og bør av den grunn ikke være ens egen fødselsdag, postnummer eller lignende.

Hva gjør jeg når jeg har glemt PIN-koden til kredittkortet?

Skulle du glemme PIN-koden til kredittkortet ditt, kan du enkelt finne det igjen i nettbanken. Da logger du inn som vanlig med BankID og trykker ‘Se PIN-kode’. Av sikkerhetshensyn må du angi utløpsdato og logge deg inn på nytt. Da vil den eksisterende PIN-koden din vises i 10 sekunder. Les mer om PIN-kode her.

Hva skjer hvis jeg mister kredittkortet?

Dersom du skulle miste eller bli frastjålet kredittkortet ditt er det viktig at du melder fra om det med én gang. For å få sperret kortet ringer du +47 73 89 77 55 (tast 1). Du kan ringe når som helst på døgnet, både i Norge og utlandet. Da vil du motta en bekreftelse på at kortet er sperret, og du vil få tilsendt et nytt kredittkort.

Det kan være lurt å notere telefonnummeret til sperretjenesten, samt kortnummeret ditt, slik at du har det raskt tilgjengelig dersom uhellet skulle være ute.

Hvor kan jeg bruke kredittkort?

Med et re:member kredittkort har du hele 32 millioner brukssteder verden over du kan benyttet kredittkortet ditt på – og kan brukes til varekjøp, netthandel eller du kan ta ut kontanter i minibanker eller banker.

Det er ingen prisforskjell på kontantuttak i minibanker i Norge og utlandet. Se etter Mastercard-logoen for å se om kortet kan brukes der. På nettsidene til Mastercard kan du sjekke mer om brukersteder for kredittkort og minibanker.

Hvorfor søke om et kredittkort?

Stadig flere nordmenn velger å benytte seg av et kredittkort, og det er kanskje ikke så merkelig når man tenker over alle fordelene man får ved å ha et. Kredittkort kan nemlig brukes til så mangt, og for de aller fleste er kredittkort en god venn å ha dersom man plutselig får ekstra utgifter.

Ikke bare har du penger tilgjengelig til det du måtte ønske deg eller til uforutsette kjøp, men det er også en rekke andre fordeler med kredittkort. Det er en ekstra trygghet i å bruke kredittkort kontra bankkort når man handler på nett. Det vil også lønne seg å søke om et kredittkort dersom du reiser ofte, for du kan både spare penger på flybilletter og hotellopphold, samt få inkludert reise- og avbestillingsforsikring.

Kredittkort til netthandel

Det finnes mange fordeler ved å handle på nett. Blant annet kan du kjøpe nesten alt mellom himmel og jord, du kan handle uten å måtte stå i kø i kassa eller prøverommet – faktisk trenger du ikke forlate sofaen din i det hele tatt.

Baksiden av netthandelen er at du kan bli utsatt for svindel, det kan være feil på varen du mottar, eller du kan risikere å ikke få varen i det hele tatt. Visste du at fire av ti nordmenn har opplevd problemer med dette? Dersom du betaler med kredittkort når du handler på nett, kan kortutsteder hjelpe deg og du kan få erstattet det økonomiske tapet. Betaler du med ditt vanlige bankkort fjerner du klagemulighetene dine dersom det skulle oppstå noen problemer.

kredittkort-4.jpg

Kredittkort til reise

Det er ingen tvil om at nordmenn elsker å reise. Når vi bestiller hotell og eventuelt leier bil vil ofte leverandørene reservere et beløp på kontoen din som garanti for at du betaler. Da er det en fordel å bruke kredittkort i stedet for et vanlig bankkort som er tilknyttet brukskontoen din. Da unngår du nemlig at pengene blir bundet opp i denne perioden.

På reisefot vil du også mest sannsynlig kjøpe noe, og som verdens mest aksepterte kort har Mastercard 32 millioner brukssteder. Da vil du få muligheten til å velge om du vil betale med norsk eller lokal valuta. Selv om norsk valuta kan virke som det tryggeste valget, risikerer du å bli belastet en svært ugunstig vekslingskurs. Ved å velge den lokale valutaen unngår du ufordelaktige valutaomregninger og kan spare penger.

Kredittkort til shopping med fordeler

Dersom du har et re:member kredittkort vil du samtidig få tilgang til en rekke fordeler gjennom fordelsprogrammet re:member reward. Bruker du re:member-kortet ditt smart, kan du spare store beløp gjennom gode rabatter.

Ofte kan det lønne seg å handle på nett da utvalget er stort, det krever ikke mye energi og du slipper å gå ut døren for å finne de beste alternativene. Med noen få tastetrykk kan du få varene levert rett hjem. Betaler du da med et kredittkort kan du lettere få pengene tilbake om du skulle bli utsatt for svindel eller uærlige aktører.

Men det beste er så klart at du kan spare penger i over 200 utvalgte nettbutikker, gjennom fordelsprogrammet re:member reward. Dette inkluderer nettbutikker som selger alt fra bøker, data og teknologi til klær, møbler og sportsutstyr. Ikke nok med det kan du også få gode rabatter på fly og hotellopphold, samt leiebil.

Å benytte seg av de gode tilbudene er enkelt. Logg inn på re:member reward ved å taste de fire siste sifrene på kredittkortet ditt, fødselsdato og postnummer. Deretter finner du nettbutikken du ønsker å handle på og handler som du vanligvis ville gjort. Rabatten du får blir trukket fra din månedlige faktura. Det koster aldri noe ekstra å handle via re:member reward.  

Forsikringer med kredittkort

Hos re:member får du gratis reise- og avbestillingsforsikring når du betaler minst halvparten av reisens transportkostnader med ditt re:member kredittkort. Reiseforsikringen gjelder deg, samboer eller ektefelle, samt hjemmeboende barn under 21 år – eller inntil tre medreisende. 

I tillegg kan du velge å bestille Trygghetspakken til ditt kort for 249 kr per år. Denne forsikringspakken består av tre ulike forsikringer: Identitetstyveri, egenandel ved leiebilforhold og skade på nyinnkjøpt vare.

Hvordan søke om et kredittkort?

Ønsker du å søke om et kredittkort kan du gjøre dette elektronisk. Du fyller da inn alle opplysninger som det bes om i søknadsskjemaet. Når du søker om et kredittkort fra re:member får du med en gang beskjed om søknaden er innvilget, den må til manuell behandling, eller er avslått. Hvis søknaden blir innvilget, sendes kredittkortet hjem til postkassen din. Du vil motta det i løpet av 3-5 virkedager. 

Hvordan får jeg innvilget kredittkortsøknaden?

Når du søker om et kredittkort vil det bli tatt høyde for ulike faktorer. Minstekravet for å kunne søke om et kredittkort er at du må være over 18 år, du må ikke ha noen registrerte betalingsanmerkninger og du må ha fast inntekt.

I tillegg til disse minstekravene er det en rekke andre faktorer som spiller inn på om du får innvilget lån eller kreditter.

Betjeningsevne: Du som låntaker må kunne håndtere en renteøkning på 5 prosentpoeng. Denne såkalte stresstestingen skal inkludere all gjelden du har, både sikret gjeld (for eksempel boliglån) og usikret gjeld (for eksempel kredittkort).  

Lånebeløp i forhold til inntekt: Du kan ikke ha mer totalgjeld enn 5 ganger din egen inntekt (brutto årsinntekt). Med totalgjeld regnes både sikret og usikret gjeld slik som boliglån, studielån, kredittgrensen på dine kredittkort osv. Har du eksempelvis 450 000 kr i årlig lønn kan din samlede gjeld ikke ligge på mer enn 2 250 000 kr som utgangspunkt.

Hvordan nedbetale gjeld på kredittkortet?

Med et re:member kredittkort har du inntil 45 dagers rentefri betalingsutsettelse. Det vil si at rentene begynner å løpe etter at en faktura har forfalt. Dersom du ikke betaler tilbake hele beløpet med en gang og utsette deler av det fakturerte beløpet, vil renten beregnes på bakgrunn av det utestående beløpet.

Du vil motta faktura en gang i måneden, og du kan selv velge forfallsdato. Denne kan endres på et senere tidspunkt om ønskelig. Det er lurt å merke seg at selv om du velger å utsette betalingen må minimumsbeløpet på fakturaen betales. Dette tilsvarer 1/60 del av utestående lån og gebyrer, med tillegg av påløpte renter. Gebyrer, eksempelvis purregebyr og overtrekksgebyr, kan tilkomme. Minimumsbeløpet er alltid minst 150 kr. Utover dette kan du betale det beløpet du ønsker, når du vil.

re:member kredittkort

Du kan få opptil 150 000 kroner i kreditt og inntil 45 dagers rentefri betalingsutsettelse. Det er heller ingen årsavgift på kredittkortet.

Med et kredittkort fra re:member får du mange gode fordeler. Blant annet gode rabatter med fordelsprogrammet re:member reward som gir deg rabatter i over 200 nettbutikker.

Dersom du laster ned re:member appen får du full oversikt over saldoen din. Du kan også se alle transaksjoner, tilgjengelig beløp, samt søke om økt kredittgrense. Appen er gratis og inneholder alltid nyeste oppdaterte informasjon. re:member appen kan lastes ned i App Store eller Google Play. Du kan aktivere den med BankID eller BankID på mobil. Deretter velger en personlig firesifret PIN-kode.

Søk om kredittkort her.