Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 30,33 %,
15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 717 kr. Totalt 16 717 kr.

Kan jeg få kredittkort når jeg har en betalingsanmerkning?

Nei, du vil ikke kunne skaffe deg et kredittkort så lenge du har en betalingsanmerkning registrert på deg. Du bør derfor gjøre opp gjelden din først, slik at betalingsanmerkningen blir fjernet.

En betalingsanmerkning er kort forklart noe du får om du ikke betaler regningene dine. Når du har fått en betalingsanmerkning kan dette hindre deg fra å få forbrukslån, kredittkort, mobilabonnement og lignende.

Hva er en kredittsjekk?

Du har sikkert opplevd å få et brev i posten, hvor det står at noen har hentet ut informasjon om deg. Dette brevet får du fordi det blir foretatt en kredittvurdering av deg når du søker om muligheten til kunne handle på kreditt eller ta opp et lån. Den som foretar kredittsjekken vil forsikre seg om at du har økonomi til å betjene gjelden.

Har du en betalingsanmerkning eller fått inkassovarsel og har en pågående inkassosak, er du ikke kredittverdig og vil ikke bli innvilget kreditt. Har du en betalingsanmerkning tolkes dette som at du har lav betalingsevne.

Les også om hva et gjeldsbrev er her.

Vil du ha kredittkort selv om du har betalingsanmerkning?

Det er en dårlig idé å lete etter en bank hvor du kan få kredittkort med betalingsanmerkning. Dette vil mest sannsynlig føre deg lengre inn i en spiral av dyr gjeld.

Det er alltid best å prøve å bli kvitt betalingsanmerkningen så raskt som mulig, slik at du i fremtiden kan søke om kredittkort, boliglån og annen kreditt uten problemer.

Hvor lenge står en betalingsanmerkning?

En myte er at man aldri blir kvitt betalingsanmerkninger, men heldigvis slettes betalingsanmerkninger umiddelbart når du har betalt gjelden. Dette kan i noen tilfeller drøye ut i tid, og du kan da kontakte kredittopplysningsbyrået for å få de til å slette betalingsanmerkningen manuelt.

Ved uoppgjort gjeld slettes anmerkningen etter fire år.

Slik blir du kvitt en betalingsanmerkning

Den eneste måten å bli kvitt en betalingsanmerkning på, er å gjøre opp gjelden. Ta kontakt med den eller de du skylder penger for å finne en løsning. De fleste banker og finansinstitusjoner verdsetter initiativ, så det er viktig at du viser at du ønsker å gjøre opp for deg. Sammen kan dere komme frem til en nedbetalingsløsning som begge parter kan leve med.

For å få bort betalingsanmerkningen raskere kan du for eksempel kutte ned på faste kostnader, bruke mindre penger på mat og klær og kanskje selge unna ting du ikke trenger.

Når du er kvitt betalingsanmerkningen, kan du søke om kredittkort. Sjekk mulighetene dine for å få et re:member kredittkort her.