kredittkort-uten-kredittsjekk.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 30,33 %,
15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 717 kr. Totalt 16 717 kr.

Sjekk hvilke PIN-koder du bør styre unna

Få gode tips til hvordan du velger en sikker og enkel PIN-kode.

Bankkort, kredittkort, mobiltelefon, sykkellås og inngangskort på jobben. Du trenger PIN-koder og passord i mange situasjoner, men du kan ikke skrive ned de hemmelige tallene noe sted. Hvis du synes det er vanskelig å lære nye koder og passord hele tiden, er det smart å gjøre det litt enklere for deg selv.

Sikrere betalingsløsning

Alle kort krever bruk av PIN-kode når du skal gjøre en transaksjon. Unntaket er kanskje når du betaler kontaktløst på beløp opptil 500 kr. Men av og til må du også ty til med PIN-koden, for å bekrefte at det er du som eier kortet. Dette for å øke din sikkerhet og trygghet.

Gode kodetips

Når du skal lage en sikker PIN-kode er det flere ting du bør huske på: Ikke bruk logiske PIN-koder som fødselsdag, postnummer eller de første sifrene i telefonnummeret ditt. Unngå PIN-koder der alle sifrene er like, for eksempel 1111, 6666 eller 9999. Du bør også styre unngå PIN-koder med de enkleste kombinasjonene, som 1234, 4321, 6969 eller 1212.

For å få en sikker PIN-kode må du velge fire helt tilfeldige tall som er lett for deg å huske, men vanskelig for andre å gjette. Du kan for eksempel lage PIN-koden ut fra et ord på fire bokstaver, ved å bruke tastene som bokstaver. Ordet «katt» blir koden 5288 og «melk» blir 6355.

Koden kan også gjøres enkel å huske ved å benytte følgende grep. Hvis du velger en PIN-kode som har et visuelt mønster når du taster inn tallene, for eksempel at tallene går på skrått eller former en trekant.

Bestem din egen PIN-kode på re:member kortet ditt

Du kan fritt velge din egen PIN-kode på kredittkortet. Dette gjør det enkelt å huske koden når du trenger å betale med kredittkortet.

Søker du om kredittkort fra re:member vil du enkelt få muligheten til å lage din personlige PIN-kode i søknadskjemaet. Eller, om du allerede har et kredittkort kan du endre PIN-koden på kortet i nettbanken. Merk at dersom du bytter PIN-kode når du har kortet, vil du motta et nytt kredittkort med den nye PIN-koden.

Sikker oppbevaring

Etter at du har valgt din egen PIN-kode, er det viktig å oppbevare koden sikkert for å unngå at noen stjeler PIN-koden og bruker kortet ditt til svindel. 

PIN-koden er personlig og skal aldri gis bort til andre, selv ikke til familie eller kjæreste. Skriv heller aldri ned PIN-koden, lagre koden på datamaskinen eller ha en lapp med koden liggende i nærheten av kredittkortet eller lommeboka.

Den sikreste oppbevaringen av PIN-koden er kun i ditt eget hode. Finn en god måte å memorere og huske koden på.