Kredittkort: Eff. rente 30,33 %, 15 000 kr o/ 12 mnd.
Kostnad 1 717 kr. Totalt 16 717 kr.
Forbrukslån: 220 000 kr o/ 5 år nom. rente 9,95 % / Eff. 11,17 %.
Kostnad 64 606 kr. Totalt 284 606 kr.

 

 

Hva er et kredittlån?

Et kredittlån er et lån hvor du får tilgang til en konto med et beløp som du kan hente ut penger fra ved behov. Dette lånet kan være både sikret eller usikret. Et eksempel på et kredittlån er rammelån eller flexilån. 

Den største forskjellen på et kredittlån og et forbrukslån er at du får forbrukslånet inn på din konto sammen med avtalt nedbetalingsplan. Men for et kredittlån gjøres pengene tilgjengelige, og nedbetalingsplanen baserer seg på hvor mye du bruker. Om du ikke bruker noe av kreditten, betaler du heller ingen renter på kredittbeløpet. 

re:member tilbyr ikke kredittlån, men forbrukslån og kredittkort, som kan være gode alternativer. Men vet du egentlig forskjellen?

Den viktigste forskjellen på et forbrukslån og et kredittkort, er at et kredittkort gir deg tilgjengelig kreditt med en gitt rentefri betalingsutsettelse, og at et forbrukslån fungerer som et ordinært banklån som nedbetales med faste avdrag etter en fastsatt nedbetalingsplan.

Fordeler med kredittkort

  • Fleksibelt
  • Rentefri betalingsutsettelse
  • Inkludert reise- og avbestillingsforsikring
  • Fordelsprogram

Et kredittkort er fleksibelt og gir deg tilgang på kreditt dersom du skulle behøve det. Bruker du et kredittkort i stedet for ditt vanlige bankkort (knyttet til brukskontoen din) når du handler på nettet, står du sterkere hvis du skulle være så uheldig å bli utsatt for en svindel. Du vil da få hjelp fra kredittkortselskapet dersom du skulle være så uheldig.

Det lønner seg også å bruke kredittkort når du for eksempel bestiller hotell eller leiebil i utlandet, da hotellet eller leiebilfirmaet som regel trekker et depositum fra kortet ved bestilling som du får igjen når du sjekker ut eller leverer leiebilen tilbake. Betaler du med kredittkort, unngår du at depositumet blir trukket fra brukskontoen din.

De fleste kredittkortene på markedet har inkludert en reise- og avbestillingsforsikring i kortet, hvis du betaler minst halvparten av reisens transportkostnader med kredittkortet. Dermed slipper du unødvendige tilleggsforsikringer.

Flere kredittkort har også ulike fordelsprogram som gir deg rabatter når du handler på internett, som for eksempel re:member reward.

Fordeler med forbrukslån

  • Lån uten sikkerhet
  • Hjelp til uforutsette utgifter
  • Ofte lavere rente enn kredittkort

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet, som du kan bruke til det du selv ønsker. Det betyr at banken eller finansforetaket du låner av ikke krever at du stiller noen form for pant eller sikkerhet for lånebeløpet, i motsetning til for eksempel boliglån eller billån med sikkerhet i boligen eller bilen.

Forbrukslån har i gjennomsnitt en 10-15 % lavere effektiv rente, altså rente inkludert gebyrer og kostnader, enn for eksempel kredittkort og ulike handlekontoløsninger. Men ettersom banken tar en høyere risiko ved å låne deg penger uten sikkerhet, vil renten på forbrukslån være høyere enn på et boliglån eller et billån.

Behov for kredittlån? Søk heller kredittkort hos re:member

Hos re:member kan du søke om kredittkort med opptil 150 000 kroner i kredittgrense med inntil 45 dagers rentefri betalingsutsettelse. Med kredittkortet får du opptil 20 % rabatt i over 200 nettbutikker gjennom fordelsprogrammet re:member reward. Betaler du minst halvparten av reisen med kredittkortet får du også reise- og avbestillingsforsikring inkludert. Her kan du søke om re:member kredittkort , så har du det til din neste reise. 

re:member tilbyr også forbrukslån fra 10 000 til 350 000 kroner med en rente fra 8,30 % til 20,70 %. Hvilken rente du får, avhenger av en individuell kredittsjekk. Prøv vår lånekalkulator for å sjekke hvor mye lånet vil koste deg per måned.