Kredittkort: Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.
Forbrukslån: 65 000 kr o/ 5 år nom. rente 12,95 % / Eff. 14,32 %. Kostnad 24 660 kr. Totalt 89 660 kr.

Hva er et kredittlån?

Et kredittlån er en muntlig samlebetegnelse noen bruker om forbrukslån og kredittkort. Vet du egentlig hva forskjellen mellom de to er?

Den viktigste forskjellen på et forbrukslån og et kredittkort, er at et kredittkort gir deg tilgjengelig kreditt med en gitt rentefri betalingsutsettelse, og at et forbrukslån fungerer som et ordinært banklån som nedbetales med faste avdrag etter en fastsatt nedbetalingsplan.

Fordeler med kredittkort

Et kredittkort er fleksibelt og gir deg tilgang på kreditt dersom du skulle behøve det. Bruker du et kredittkort i stedet for ditt vanlige bankkort (knyttet til brukskontoen din) når du handler på nettet, står du sterkere hvis du skulle være så uheldig å bli utsatt for en svindel. Du vil da få hjelp fra kredittkortselskapet dersom du skulle være så uheldig.

Det lønner seg også å bruke kredittkort når du for eksempel bestiller hotell eller leiebil i utlandet, da hotellet eller leiebilfirmaet som regel trekker et depositum fra kortet ved bestilling som du får igjen når du sjekker ut eller leverer leiebilen tilbake. Betaler du med kredittkort, unngår du at depositumet blir trukket fra brukskontoen din.

De fleste kredittkortene på markedet har inkludert en reise- og avbestillingsforsikring i kortet, hvis du betaler minst halvparten av reisens transportkostnader med kredittkortet. Dermed slipper du unødvendige tilleggsforsikringer.

Flere kredittkort har også ulike fordelsprogram som gir deg rabatter når du handler på internett, som for eksempel re:member reward.

Fordeler med forbrukslån

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet, som du kan bruke til det du selv ønsker. Det betyr at banken eller finansforetaket du låner av ikke krever at du stiller noen form for pant eller sikkerhet for lånebeløpet, i motsetning til for eksempel boliglån eller billån med sikkerhet i boligen eller bilen.

Forbrukslån har i gjennomsnitt en 10-15 prosent lavere effektiv rente, altså rente inkludert gebyrer og kostnader, enn for eksempel kredittkort og ulike handlekontoløsninger. Men ettersom banken tar en høyere risiko ved å låne deg penger uten sikkerhet, vil renten på forbrukslån være høyere enn på et boliglån eller et billån.

Valget er ditt

Du velger selv hva du mener passer best for deg og din økonomiske situasjon. Hos re:member kan du søke om kredittkort med opptil 150 000 kroner i kredittgrense med inntil 45 dagers rentefri betalingsutsettelse. Med kredittkortet får du opptil 25 % rabatt i over 200 nettbutikker gjennom fordelsprogrammet re:member reward. Betaler du minst halvparten av reisen med kredittkortet får du også reise- og avbestillingsforsikring inkludert.

re:member tilbyr også forbrukslån fra 10 000 til 350 000 kroner med en rente fra 7,95 % til 19,95 %. Hvilken rente du får, avhenger av en individuell kredittsjekk. Prøv vår lånekalkulator for å sjekke hvor mye lånet vil koste deg per måned.