hvor-mye-kan-jeg-lane.jpg

re:member kredittkort: Eff. rente 30,33 %,
15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 717 kr. Totalt 16 717 kr.

re:member forbrukslån: 220 000 kr o/ 5 år nom. rente 9,95 % / Eff. 11,17 %.
Kostnad 64 606 kr. Totalt 284 606 kr.

 

Kredittkort eller forbrukslån – hva skal jeg velge?

Lurer på om du skal velge et kredittkort eller forbrukslån er det flere faktorer du bør tenke på. Avhengig av hvor mye penger du ønsker å låne, og hvordan du planlegger å betale tilbake beløpet, så vil det ene egne seg bedre enn det andre. La oss forklare litt nærmere.

Hva er forskjellen på et kredittkort og forbrukslån?

Når du tar opp et forbrukslån får du utbetalt et lånt beløp til din konto, som skal nedbetales innenfor en gitt tid. Et kredittkort innebærer at du har en gitt kredittgrense på kortet ditt, som du benytter når du ønsker. Når du bruker det, låner du penger, og må på samme måte betale tilbake den lånte summen.

Når er det smart med et kredittkort?

Et kredittkort er et fleksibelt betalingsmiddel som ofte vil være smart å bruke på mindre summer, og dersom du vil låne over kort tid. Du vil på et kredittkort få en kredittramme, og står fritt til å benytte deg av denne når du ønsker. Det beløpet du benytter deg av, har i en gitt periode rentefri kreditt. Det vil si at du ikke betaler renter på det du bruker før denne perioden er over. Med re:member kredittkort får du inntil 45 dager rentefri kreditt. Dette gjelder på både re:member black og re:member gold. 

Når den rentefrie perioden er over, kan du velge å kun betale minimumsbeløpet på fakturaen, og betale renter på resten. Her kan det være smart å ha et kredittkort med lavest mulig rente, slik at det koster deg minst mulig. Det kan være betryggende å vite at du med re:member gold kredittkort har en av markedets laveste rente.

Her kan du søke om om re:member gold

Med kredittkort har du i tillegg flere rettigheter dersom noe uforutsett skjer. Dette kan være når du har kjøpt noe på nettet og blir utsatt for svindel, eller har betalt til et firma som går konkurs. Bankklagenemnda har nemlig slått fast at om du har betalt med kredittkort, har du rett til å få kjøpesummen tilbake hvis en vare ikke ble levert på grunn av konkurs. 

Andre fordeler du får med re:member black kredittkort er at du får tilgang til rabatter via fordelsprogrammet re:member reward. Her får du inntil 20 % reward-rabatt i over 200 nettbutikker innen en rekke kategorier som elektronikk, hus og hjem, og klær og mote. Så planlegger du å bruke pengene på små kjøp på nettet, så får du flere fordeler ved å benytte deg av et kredittkort. Du får også reise- og avbestillingsforsikring når du betaler minst 50 % av reisens transportkostnader med kortet.

Her kan du søke om om re:member black

Når er det smart med et forbrukslån?

Har du planer om å låne et større beløp til for eksempel oppussing, da vil det ofte lønne seg å velge et forbrukslån framfor et kredittkort. Renten på et forbrukslån er ofte mye lavere enn på et kredittkort. Nominell rente for forbrukslånet kan være ned til 5 %, mens det på kredittkort ofte ligger på rundt 20 %. Med re:member forbrukslån får du nominell rente fra 8,55 %. Akkurat hvilken rente du får på forbrukslånet vil avhenge av din økonomi og risikoprofil – og vil avgjøres på bakgrunn av en kredittvurdering.

En annen fordel med forbrukslån er at du får en oversiktlig nedbetalingsplan, noe som kan gjøre det mer forutsigbart ettersom du vet hva du skal betale hver måned. Du kan også når som helst betale inn mer på lånet, om du skulle ønske det.

Dersom du sitter på flere dyre smålån og kreditter, og ønsker å spare penger, bør du vurdere å refinansiere disse i ett nytt forbrukslån. Du vil da kunne få bedre kontroll på økonomien din, og kun ha en kreditor å forholde deg til. Hvis du får et refinansieringstilbud hos re:member, er vi pålagt å gi deg samme eller bedre betingelser (lavere totalkostnad) enn for ditt eksisterende lån, slik at du kan være trygg på at tilbudet du får hos oss vil være bra.

Her kan du søke om re:member forbrukslån

Så – velger jeg kredittkort eller forbrukslån? 

Det viktigste er at du tenker nøye gjennom hvilket behov du har og hva du eventuelt skal benytte lånte midler til, beløp og hvor raskt du kan betale tilbake. Vet du at du klarer å betale i løpet av maks 45 dager er det kanskje best å bruke et kredittkort. Dersom du vet at du ikke klarer det, og ønsker å låne større beløp, kan du vurdere et forbrukslån