hva-er-et-kredittkort.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 30,33 %,
15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 717 kr. Totalt 16 717 kr.

Hva er kredittkort?

Ordet «kredittkort» er sammensatt av to ord. «Kort» – et stykke tykk og hard plast som brukes til å trykkes eller skrives på. Setter du «kreditt» foran, er selvet kortet bare den fysiske plastbiten du kan ha i lommeboken. «Kreditt» er den økonomiske tilliten du får for å kjøpe varen uten å betale for den øyeblikkelig.

Men du lurte kanskje ikke på hva ordene betyr da du klikket deg inn her? Så hva er et kredittkort? Jo, et kredittkort er et betalingskort du kan bruke til å kjøpe varer og tjenester – i likhet med et vanlig bankkort. Men det er flere ting som skiller de to.

Hva er forskjellen på et kredittkort og et vanlig bankkort?

Bankkort:

 • Pengene for kjøpet trekkes rett fra brukskonto
 • Virker ikke når kontoen er tom
 • Har ofte årsgebyr og svært få fordeler

Kredittkort:

 • Pengene for kjøpet betales etterskuddsvis
 • Virker ikke når kredittgrensen er nådd. Hos re:member er den opptil 150 000 kroner.
 • Kan gi flere fordeler, slik som fordelsprogram eller forsikringer

Ovenfor kan du se en enkel oversikt over hva som skiller de to, men den største forskjellen på et kredittkort og et vanlig bankkort, er kanskje tidspunktet du betaler for kjøpet – kredittkortet gir deg muligheten til å utsette betalingen

Hva er fordelene med et kredittkort?

Da har du kanskje fått svaret på hva et kredittkort er, men hva er de største fordelene med et kredittkort? Et vanlig bankkort er knyttet til brukskontoen din – som oftest den du får utbetaling av lønn fra arbeidsgiver. Når du handler i en butikk trekkes beløpet for varene fra denne kontoen.

Med et kredittkort så låner du disse pengene. Du får en viss kreditt på kredittkortet som du kan disponere fritt. Kreditten har ofte en rentefri periode, hos re:member er denne på inntil 45 dager. Det vil si at du ikke betaler renter på det du har brukt før inntil 45 dager. Om du betaler hele fakturaen når du mottar den, betaler du heller ingen renter.

Visste du dette om kredittkort?

 • … første gang konseptet med å betale med kort ble først brukt i 1887. Det var den amerikanske forfatteren Edward Bellamy som brukte terminologien kredittkort hele 11 ganger i novellen Looking Backward.

 • … Western Union begynte å bruke “betalingskort” for deres faste kunder i 1921. I 1938 begynte bedrifter å godta andre bedrifters betalingskort.

 • … på 1940-tallet begynte oljeselskap i USA betalingskort til å selge drivstoff og andre oljebaserte produkter til det stadig økende antallet av bileiere.

 • … starten på det kredittkortet vi kjenner i dag startet i 1958 da American Express lagde et internasjonalt kredittkortnettverk.

 • … kredittkort ble introdusert først på 1970-tallet her i Norge.

Vet du hva et kredittkort er nå? Så bra! Her kan du søke om kredittkort fra re:member.