refinansier-uten-sikkerhet.jpg

Refinansiering uten sikkerhet

Søk om refinansiering

65 000 kr o/ 5 år nom. rente 12,55 % / Eff. 13,87 %. Kostnad 23 855 kr. Totalt 88 855 kr.

Gjeld fra ulike smålån og kredittkort kan begrense økonomien. I tillegg kan en regning her og en regning der, være vanskelig å holde styr på. Refinansiering uten sikkerhet kan være løsningen, og her kan du lese hvordan du kan få bedre økonomisk kontroll.  

De færreste av oss har kun ett lån. Ofte har vi både hus- og billån, i tillegg noen smålån og kredittkortgjeld. Fristelsen for å ta opp mer i lån kan også være stor og lett å falle for. Det kan være vanskelig å holde styr på alt, og det er viktig å huske at det kan medføre mange kreditorer å forholde seg til, unødvendig høy rente og mange avdrag. Glemmer du å betale forpliktelsene, kan lånene ende opp med å bli mye dyrere enn nødvendig.

Hva er refinansiering uten sikkerhet?

Du har sikkert lest mye om refinansieringslån, og mens noen anbefaler deg å ikke ta opp et nytt lån for å nedbetale gamle, kan det faktisk lønne seg. Det er nemlig det refinansiering er: Refinansiering uten sikkerhet betyr at du tar opp et nytt, rimeligere lån for å betale ned gjelden du har. Det kan være både små og store lån, kredittkortgjeld, handlekontoer og andre former for avbetalingsordninger.

I grove trekk betyr refinansiering uten sikkerhet at det er en omprioritering av et lån med en hensikt om å oppnå bedre vilkår på eksisterende lån. Men vil det egentlig lønne seg for deg å ta opp et lån til refinansiering?

For å finne ut av om dette er en løsning som fungerer for deg, bør du sette opp en oversikt der du noterer ned lånene du må betale ned og hvilke midler du råder over, i tillegg til hvor mye du kan tenke deg å nedbetale i måneden. Det neste steget blir å finne en aktør som gir gode vilkår.

Les mer om hva refinansiering er her.

Tre fordeler med refinansiering uten sikkerhet fra re:member

Refinansiering uten sikkerhet fra re:member kan være både praktisk og lønnsomt. Her får du tre gode fordeler med å refinansiere:

1. God oversikt

Når du har mange kreditorer å forholde deg til, kan det være vanskelig å huske alt – og kanskje du til og med tror du har betalt en regning, men glemt den. Dersom dette skjer blir lånene enda dyrere enn de trenger å være.

Du risikerer i tillegg å få en betalingsanmerkning om du glemmer låneforpliktelsene, og ikke følger opp inkassovarsel. En betalingsanmerkning kan resultere i at du får avslag når du søker om kreditt, lån eller ønsker å tegne et nytt abonnement. Ved å refinansiere lån vil du få en bedre oversikt, da du kun forholder deg til én kreditor.

2. Spar penger

Det virker kanskje merkelig at du kan spare penger på refinansiering, men da må du huske at det med alle lån er forbundet månedlige kostnader og gebyrer. Har du flere lån, både store og små, kan disse kostnadene fort bli noen ekstra tusenlapper.

Er lånene gamle, altså det er lenge siden du tok dem opp, kan også din lånerente være høyere enn den nødvendigvis trenger å være. Refinansiering av gjeld kan derfor være en god idé og du kan samle smålån til ett lån og spare alle ekstrautgiftene.

3. Lengre nedbetalingstid

I noen tilfeller kan du få lengre nedbetalingstid ved å søke om refinansiering uten sikkerhet. I tillegg til at denne øker, blir det færre renteutgifter og du vil få en mer økonomisk frihet i hverdagen. Det vil lønne seg å sette opp en fornuftig nedbetalingsplan slik at du til enhver tid er klar over hvor mye midler du råder over, og hvor mye du kan betale i måneden.

Les også om hvordan du kan refinansiere kredittkort her.

Refinansiering uten sikkerhet fra re:member

Hos re:member kan du søke om opptil 350 000 kroner i lån for å refinansiere gammel gjeld. Renten er på mellom 7,95 % og 19,95 %. Hvilken rente du får avhenger av en individuell kredittvurdering. Du vil også få en oversiktlig nedbetalingsplan slik at du alltid vet hva du skal betale.