nedbetalingsplan.jpg

re:member forbrukslån

220 000 kr o/ 5 år nom. rente 9,95 % / Eff. 11,17 %.
Kostnad 64 606 kr. Totalt 284 606 kr.

Slik setter du opp en nedbetalingsplan

Når du tar opp et lån uten sikkerhet er det viktig å huske at du også må betale tilbake pengene. For å sørge for at du betaler ned lånet innen rimelig tid, samtidig som du har god kontroll over økonomien, vil det lønne seg å lage en god nedbetalingsplan. Dette er våre beste tips til å sette opp en nedbetalingsplan.  

Det finnes en rekke grunner til at man kan trenge et forbrukslån. Kanskje er det for å oppfylle drømmer, gjennomføre prosjekter eller rett og slett kunne betale uventede ekstrakostnader.

Noen långivere gir full fleksibilitet til å bestemme over når du ønsker å betale ned lånet. Det kan være både fordeler og ulemper med det. Lang nedbetalingstid blir dyrere, og det kan være vanskelig å ha kontroll over økonomien og regningene. Hovedregelen er at lånet blir billigere jo raskere du betaler det ned – i form av færre renter og gebyrer. Derfor vil det lønne seg med en detaljert nedbetalingsplan du følger hver måned.

Lag din egen nedbetalingsplan

  • Oversikt over utgifter: For å få en oversikt over utgiftene dine må du sette opp et budsjett. Det kan ta litt tid, men du vil få igjen for det siden. Da kan du se hvor mye penger du bruker på ulike poster – og kanskje kan du kutte ned på noen av dem?

  • Oversikt over gjeld: Har du gjeld fra før må du skaffe deg en oversikt over hvor mye penger du skylder. Har du betalt noe allerede, og hvor mye har du igjen? Du må også vite hva du betaler i renter og gebyrer hver måned. Alle beløp må være med, altså årsavgift og terminbeløp også. Har du flere lån, bør den dyreste gjelden betales først eller å se på mulighetene for å refinansiere

  • Tidsplan: I noen tilfeller får du bestemme over nedbetalingstiden selv. Da er det viktig å vite hvor lang tid du ønsker å bruke på å bli kvitt gjelden. I tilfeller der du får en fastsatt nedbetalingstid, kan det være lurt å regne litt på det. Kanskje du kan betale ned lånet raskere enn tiden du har fått fastsatt?

Hos re:member får du en oversiktlig nedbetalingsplan når du får innvilget forbrukslån hos oss. Slik vet du alltid hvor mye du må betale hver måned.

Bruk lånekalkulator

Hos re:member kan du allerede før du har søkt om forbrukslån se hvor mye det kommer til å koste deg i måneden. Lånekalkulatoren på våre nettsider er svært enkel å bruke, og gir en pekepinn på hvor mye lånet koster deg ved ulike rentesatser.  

I lånekalkulatoren skyver du på to parametere – lånebeløp og ønsket nedbetalingstid. Da kan du se hvordan disse to påvirker hverandre, og hvor mye lånet koster deg i måneden.

Følg nedbetalingsplanen

Med en nedbetalingsplan får du en totaloversikt over hva pengene dine går til, og det blir lettere å beregne hvor store, eller små beløp du kan sett av til å betale gjeld. Det er viktig å være realistisk og ikke overdrive. Gå derfor for et beløp du er sikker på at du kan håndtere – og skulle du sitte med et overskudd mot slutten av måneden, kan du betale ekstra på lånet.

Én ting er å lage en nedbetalingsplan, men en annen ting er å følge den. Det krever kanskje en del selvdisiplin, men lager du en fornuftig og realistisk plan, vil det være lettere å holde seg til den. Husk at du får en økonomisk forutsigbarhet og trygghet i hverdagen – det bør være motivasjon nok.

Les også om hvordan du setter opp et familiebudsjett her.