hva-er-refinansiering-4.jpg

Søk om refinansiering

220 000 kr o/ 5 år nom. rente 9,95 % / Eff. 11,17 %.
Kostnad 64 606 kr. Totalt 284 606 kr.

Hva er refinansiering?

Du sitter kanskje med en del spørsmål om refinansiering. Hva er refinansiering, og hvor mye kan du spare på å refinansiere? Her får du svar på det du lurer på om refinansiering.

    • Refinansiering er å samle flere smålån i ett større lån. Det vil si at du tar opp et nytt lån som nedbetaler alle de små lånene.
    • Samtidig som du gjør dette kan du strekke lånets løpetid over en lengre periode. På denne måten kan du senke de månedlige betalingene, og spare penger ved at du kan få lavere rente på lånet. Du får også bedre oversikt over hvor mye du har betalt - og hvor mye du fortsatt skylder.

Hvem kan refinansiere?

Refinansiering kan lønne seg for mange ulike livssituasjoner du kanskje befinner deg i. Dersom du har mange smålån, kredittkortgjeld eller annen kostbar gjeld, kan det lønne seg å refinansiere lån.

Mange smålån

Har du mange smålån betaler du mest sannsynlig forskjellige renter på alle lånene. Ikke nok med det så er det månedlige kostnader forbundet med disse. Legger du sammen alle beløpene så ser du at disse kanskje er langt høyere enn det du trenger å leve med. Ved å samle smålån kan du spare store beløp. 

Kredittkortgjeld

Kredittkort har mange fordeler og kan være god å ha i mange situasjoner, men det gjelder å bruke det riktig. Kredittkort kan ha høy rente, og dersom du har høy kredittkortgjeld eller flere kredittkort vil det ofte lønne seg å refinansiere kredittkort.

Les også om refinansiering uten sikkerhet her.

Hvorfor refinansiere?

Kanskje har du kjøpt nye møbler, malt kjøkkenet, eller pusset opp hjemme eller brukt litt ekstra på ferie ved hjelp av kredittkort eller smålån som betalingsmiddel? Da er det godt å vite at refinansiering er en bra måte å spare penger på. Ved å refinansiere kan du spare store beløp i renteutgifter, få bedre oversikt over lånet, samt betale mindre i måneden. Det hjelper også å kun ha én faktura å forholde seg til.

La oss se nærmere på et eksempel på hvor mye du kan spare på et refinansieringslån. Dersom du har to eller tre kredittkort med en gjeld på 100 000 kroner, kan du i noen tilfeller halvere de månedlige utgiftene på å refinansiere. Dette forutsetter selvfølgelig at lånet du tar opp for å refinansiere eksisterende lån må tilby en lav rente.

Et forbrukslån fra re:member på 100 000 kroner over 9 år vil koste deg 1 833 kroner i måneden med en rente på 16,30 %. Renten du får er basert på en individuell kredittvurdering som blir gjort når du søker om refinansiering.

Refinansiering med re:member

Vi håper denne artikkelen har gitt deg svar på hva refinansiering er. Å søke om refinansiering hos re:member er helt uforpliktende. Prøv gjerne vår lånekalkulator for å se hvor mye lånet vil koste deg i måneden, og om du kan spare penger på å refinansiere.