hva-er-refinansiering-2.jpg

Søk om refinansiering

220 000 kr o/ 5 år nom. rente 9,95 % / Eff. 11,17 %.
Kostnad 64 606 kr. Totalt 284 606 kr.

Refinansiere? Dette bør du tenke på

Det kan være vanskelig å holde styr på alle regningene som kommer fra ulike aktører, og du har sikkert fått med deg at refinansiering kan være en god løsning for å få kontroll over økonomien. Men hvor mye vet du egentlig om det? Vi har samlet sammen ofte stilte spørsmål og svar om refinansiering.

Det er ikke uvanlig at man har mer enn kun ett lån – faktisk har de fleste av oss det. Som oftest er det huslån og billån, men det kan i tillegg være andre typer smålån, som kredittkortgjeld og gjenstander kjøpt på avbetaling. Smålån er ofte veldig dyre, og mange blir overrasket over høy lånerente og gebyrer når regningene kommer. Med så mye å holde styr på kan det fort skje at man glemmer å betale forpliktelsene, og lånet blir dermed dyrere enn man håpet.

Hva er refinansiering?

hva er refinansiering? Enkelt fortalt er refinansiering å samle mange mindre lån i et stort. Det vil si at du tar opp et nytt, billigere lån for å betale ned gammel gjeld. Denne gjelden kan være både små og store lån, kredittkortgjeld, handlekontoer og andre former for betalingsordninger. 

Vi kan også forklare det som at refinansiering er en omprioritering av et lån med den hensikt å oppnå bedre vilkår i forhold til de lånene du har i dag. Hensikten kan være å oppnå en reduksjon i de månedlige betalingene du har i dag, eller for å justere dem slik at de tilpasses det gjeldende markedsnivået til enhver tid.

Samtidig kan refinansiering strekke lånets løpetid over en lengre periode. Ved å utvide allerede eksisterende lån i form av å forlenge allerede avtalt løpetid, kan du senke de månedlige ratene betraktelig, og du får en bedre oversikt over hvor mye du har betalt – og hvor mye du fortsatt skylder.

Hvem kan refinansiere?

Å søke om et lån til refinansiering kan lønne seg for mange ulike livssituasjoner du befinner deg i. Gode eksempler på dette er mange smålån, kredittkortgjeld eller annen kostbar gjeld:

  • Mange smålån – Uansett hvor mange smålån du har, kan vi nesten med sikkerhet si at du har forskjellige renter på alle lånene. Ikke nok med det, så er det også månedlige kostnader forbundet med disse. Har du lagt sammen alle disse beløpene, vil du fort oppdage et høyt beløp – et beløp langt høyere enn det du trenger å leve med.

  • Kredittkortgjeld – Kredittkort er for mange en god venn i nøden og kan være til hjelp i mange situasjoner. Det er mange fordeler med et kredittkort. Men det er også kjent at kredittkort ofte har en høy rente, og dersom du har høy kredittkortgjeld eller flere kredittkort vil det lønne seg å samle dette i ett og samme lån.

Hvorfor refinansiere?

Dersom du har kjøpt nye møbler eller hvitevarer, pusset opp kjøkkenet eller soverommet, brukt litt ekstra penger på ferien og brukt kredittkort eller smålån som betalingsmiddel – vil refinansiering lønne seg. Det er den enkleste måten å spare penger på. Ved å refinansiere kan du spare store beløp i renteutgifter, få bedre oversikt over lånet, samt betale mindre i måneden. Det hjelper også å kun ha én faktura å forholde seg til. Dette er tre gode grunner til å refinansiere:

  • God oversikt – Det er vanskelig å forholde seg til mange kreditorer, og du har kanskje opplevd å glemme å betale en regning. Dersom du glemmer låneforpliktelsene, kan du risikere en betalingsanmerkning. Refinansierer du har du kun én kreditor å forholde deg til.

  • Spar penger – Lån er forbundet med gebyrer, som for eksempel etableringsgebyr og årsgebyr, og månedlige kostnader. Om du har mange lån med ulik rente kan det fort bli høye kostnader som kun går til renter og gebyrer. Refinansierer du gjelden, samler du alt i ett lån.

  • Få lenger nedbetalingstid – Ved å refinansiere kan du forlenge nedbetalingstiden. Da trenger du ikke bekymre deg over om du rekker å betale ned mange terminbeløp, når du kun forholder deg til ett. Vær smart og sett opp en fornuftig nedbetalingsplan for deg selv. Da vet du hvor mye midler du har og hvor mye du kan betale i måneden.

Hvor kan jeg refinansiere?

Det finnes et flust av långivere på markedet, det vil et raskt søk på nettet avsløre. Men når det er en jungel der ute, kan det være vanskelig å vite hvilken du skal velge til refinansiering av gjelden din.

Du kan, helt på egen hånd, sette opp et regnestykke for å se hvor gunstig det er for deg å søke om refinansiering hos bankene du vurderer. Det kan du gjøre er å se på lånene du har og hva du betaler i gebyrer og renter. Deretter kan du sammenligne hva du kan få hos aktuelle långivere. Du bør også se på andre ting som er viktige for deg, eksempelvis låneramme eller fleksibel nedbetaling.

Hvordan kan jeg refinansiere lån hos re:member?

re:member tilbyr refinansiering av kredittkort og dyre smålån i ett smartere lån. Du kan låne opptil 500 000 kroner uten sikkerhet i for eksempel bolig. Prøv gjerne lånekalkulatoren for å se hvor mye lånet vil koste deg i måneden ved ulike rentesatser. Hvilken rentesats du får avhenger av en individuell kredittvurdering. Å søke om refinansiering hos re:member er helt uforpliktende.