motor.jpg

re:member forbrukslån

175 000 kr o/ 5 år nom. rente 12 % / Eff. 13,58 %
Kostnad 62 855 kr. Totalt 237 855 kr.

Våre motor- og biltips

Etter bolig, er kjøretøy den nest største investeringen for mange av oss. Som en av de største utgiftene i husholdningen, er det uten tvil dyrt å eie sin egen bil. Derfor er det viktig å ta alle forholdsregler som tenkes kan for å få så billig bilhold som mulig.

På denne siden har vi samlet noen artikler om det å eie et kjøretøy, enten det er motorsykkel, bil eller campingvogn. Vurderer du for eksempel å kjøpe en bruktbil? Hvis du vil kjøpe brukt finnes det et stort utvalg, og det er åpenbart billigere enn å kjøpe ny bil. Et godt tips hvis du skal kjøpe bruktbil er å sette opp et budsjett slik at du vet hvor mye bilen kommer til å koste og hva du har råd til å betale, før du begynner å lete.

Kjøpe ny bil

Skal du kjøpe bil er det flere ting å tenke over. Valget handler ikke kun om hvilket bilmerke du skal ha, hvilken modell eller hvilken farge. Om du skal ha bensin, diesel, hybrid eller elbil er også et valg du må ta – og det skaper usikkerhet. Vi har noen punkter du bør tenke over:

 • Er du veldig opptatt av forbruk, utslipp og utgifter, bør du kartlegge bilbruken så godt du kan før du begynner å se etter bil.
 • Skal du bruke bil og har en kort reisevei, kan valget av en ladbar hybrid utgjøre en betydelig besparelse på drivstoffutgifter.
 • Dieselbiler bruker ofte mindre drivstoff enn tilsvarende bensinbiler, og diesel er fortsatt en del billigere enn bensin per liter. Kjører du mye, langt og fort, vil dieselbil være et godt alternativ.
 • Tenker du på videresalg av små og mellomstore biler vil bensin og hybrid være den mest lettsolgte. For store biler og SUV-er, er diesel og ladbare hybrider mest attraktive i markedet.

Sjekkliste

Hvis du skal kjøpe bil, enten brukt eller ny, er det noen feller du kan gå i. De fleste av dem er enkle å unngå hvis du følger sjekklisten her:

 1. Undersøk bruktprisen på din gamle bil, slik at du får igjen det den faktisk er verdt. Ikke la deg lure av bilforhandlere som vil la deg bytte inn bilen til underpris.  
 2. Kjøp bil av en seriøs selger eller få med deg en bekjent som er god på å avdekke feil ved bruktbiler. Selv om bilen ser flott ut på utsiden, kan det skjule seg feil og mangler som ikke kan ses med det blotte øyet.  
 3. Prøvekjør bilen du vurderer å kjøpe – og ikke hopp over dette punktet. En prøvekjøring kan avsløre ulyder og ting som ikke virker, både utvendig og innvendig.

Sjekk at følgende punkter er i orden:  

 • at årsavgiften er betalt 

 • at bilen har hatt jevnlig service og at defekte deler er skiftet ut 

 • at bilen er EU-godkjent 

 • at det er den faktiske eieren av bilen som selger 

 • at bilen er fri for heftelser 

 • at bilens kilometerstand står i forhold til pris, og at den er korrekt. 

Leie bil

Bor du i byen og har kun behov for en bil i ny og ne, kan det lønne seg å ta kollektiv og heller leie bil de gangene du trenger det. Nordmenn er også ivrige etter å leie bil på ferie, men det kan fort bli dyrt om du ikke undersøker litt. Bestiller du kjøretøy tidlig får du best utvalg, rimeligere priser og muligheten for de beste bilene. Det vil også lønne seg å bruke en bilutleieekspert for billigst mulig leiebil. De har gode avtaler med leverandører og mulighet til å sammenligne priser.

Visste du at du får rabatt på leiebil fra Avis dersom du har et re:member kredittkort? Les mer om rabatten på leiebil her.

Finansiering av bil

Sitter du med en drøm om å oppgradere bilen og ønsker å oppfylle den nå, kan et forbrukslån fra re:member være et alternativ. Da kan du låne fra 10 000 til 350 000 kroner. Hvilken rente du får er avhengig av en individuell kredittvurdering. 

Søk om re:member forbrukslån.

Under finner du alle vår motor- og bilartikler.