Mann kjører bil. Bli forsikret med re:member kredittkort.

re:member forbrukslån

220 000 kr o/ 5 år nom. rente 9,95 % / Eff. 11,17 %.
Kostnad 64 606 kr. Totalt 284 606 kr.

Kjør sikkert med gode vinterdekk

Enten vi skal på ferie, reise over fjellet fra Øst- til Vestlandet eller kjører mye i bygater og på korte småturer, er vi nordmenn avhengige av å ha gode vinterdekk på bilen. Mange av oss bor i grisgrendte strøk, og uansett hvor i landet vi bor, blir vi ofte overrasket av væromslag og snø og is. Da er det godt å vite at bildekkene holder mål, slik at du kan føle seg trygg uansett hvor du kjører. I tillegg er det lovpålagt i Norge å ha dekk som har god nok mønsterdybde, slik at bilen tilfredsstiller kravene når det gjelder grep- og bremseegenskaper.

Det kan være flere grunner til at du trenger nye vinterdekk, men de vanligste årsakene er av sikkerhetshensyn. Først og fremst er mønsterdybden på dekkene det som avgjør om du må gå til innkjøp av nye, men selvsagt kan det også være at du har byttet bil, eller at du rett og slett vil ha et sett med reservedekk. 

 

Hva skal du være oppmerksom på når du skal kjøpe nye vinterdekk?  

  • Se i instruksjonsboken hva som er de optimale dekkene for din bil. Her finner du også informasjon om dekkdimensjon, hvilken belastning dekkene på bilen må ha og hastighetskoden. Det er gjerne oppgitt hvilke dekk som anbefales til akkurat din bil.  

  • Vurder hvordan føret vanligvis er der du bor. Om du bor i byen, er det kanskje piggdekkrestriksjoner. Da bør du gå for vinterdekk uten pigger. Dersom du bor på landet eller kjører mye lange turer, bør du velge piggdekk for de beste kjøreegenskapene på alle typer føre. Det er også mulig å kjøpe helårsdekk, men disse er ikke å anbefale for norske forhold.  

  • Husk at alle nye vinterdekk tilfredsstiller kravene til mønsterdybde, som er minimum 3 mm på vinterdekk i Norge.  

  • Vurder å oppgradere til vinterdekk som ligger litt høyere på kvalitetsskalaen enn det du anser som høyst nødvendig. Trolig vil du få et dekk som både tåler mer og varer lenger – samtidig som du får de beste mulige kjøreegenskapene for din bil.  

Finansiering av vinterdekk

Når du skal gå til innkjøp av vinterdekk, vil det ikke alltid lønne seg å gå for de billigste. I stedet kan det være økonomisk riktig å legge noen ekstra kroner i innkjøpet for å være sikker på at man får dekk som fungerer helt optimalt. 

Innkjøp av vinterdekk kan være en ganske kostbar affære. Med re:member forbrukslån kan du få innvilget opptil 350 000 kroner uten sikkerhet som du kan bruke på hva du vil. Ettersom du kan få lang nedbetalingstid, kan du velge et bildekk som gir deg mest igjen for pengene, uten at du behøver å bruke en halv månedslønn med en gang. 

Søk om re:member forbrukslån her.