mc-lan.jpg

re:member forbrukslån

175 000 kr o/ 5 år nom. rente 12 % / Eff. 13,58 %
Kostnad 62 855 kr. Totalt 237 855 kr.

MC-lån? Tenk over dette før du kjøper drømmesykkelen

Så fort tankene om motorsykkel popper opp i hodet, er det fort gjort å begynne å drømme om frihet, fartsstriper og brede bakdekk. Men før du tar opp et MC-lån, er det flere ting du må tenke over.

Det store bruktmarkedet bugner av motorsykler, og det er mulig å realisere drømmen til en overkommelig pris. Det har seg slik at pris og sylindervolum ofte går hånd i hånd. Har du allerede bestemt deg for en pris før du går til innkjøp av MC, og fortsatt vil ha et stort sylindervolum, må du kanskje ta til takke med en eldre sykkel. Eller jekke ned forventningene til et mer moderat nivå.  

Sjekk motorsykkelen nøye før du tar opp et MC-lån

Er det bruktsykkel du er ute etter, har du som kjøper en viktig jobb å gjøre. Dersom du har valget mellom en original sykkel eller en som bærer preg av endringer, vil den originale være et bedre valg i de fleste tilfeller. Uansett er det lurt å gå nøye over motorsykkelen og sjekke tilstanden på den.

  • Sjekk motorens oljenivå

  • Sjekk etter oljelekkasjer på styregaffel. Olje på gaffelbena er et dårlig tegn

  • Sjekk at styrelageret ikke har slarke

  • Sjekk at alle instrumenter virker

  • Sjekk om bremsene virker som de skal

  • Sjekk at clutchen virker, og eventuelt når den ble byttet sist

  • Sjekk om alle girene virker

  • Sjekk om det er noen tegn på at motorsykkelen har vært i velt

  • Sjekk at serviceboken er komplett

Etter å ha sjekket flere motorsykler og funnet drømmesykkelen, er det fortsatt flere ting som må krysses av på sjekklisten før du tar opp et MC-lån. Det er nemlig din egen plikt å sjekke om det er heftelser i kjøretøyet. Det innebærer at det er registrert et salgspant på sykkelen. Dette må slettes før du tar over som ny eier.

Nok et viktig punkt er å bruke en kjøpskontrakt mellom kjøper og selger. Det er en bindende avtale som er beregnet for privatpersoner, og er et viktig dokument i enhver handel – uansett om varen er ny eller brukt. For begges egeninteresse bør den være så nøye utfylt som mulig.

Vegvesenet må registrere at motorsykkelen har skiftet eier, og derfor må det fylles ut en salgsmelding – en melding om eierskifte. Dette kan man enten gjøre via papir og post, eller på Vegvesenet sine nettsider.

Se alle våre artikler med motor- og biltips her.

Finansiering til motorsykkel

Prisen på en motorsykkel henger som sagt ofte sammen med størrelsen på motoren. Jo større motor, desto høyere pris er det. Det kan derfor bli kostbart å oppfylle MC-drømmen. Og skal du spare så mye penger, kan du regne med å vente en stund lenger med kjøpet. Mange velger derfor å ta opp et MC-lån.

Med re:member forbrukslån kan du låne fra 10 000 til 350 000 kroner uten sikkerhet. Renten kan variere fra 8,95 % til 20,70 %. Den blir satt etter en individuell kredittvurdering. Benytt vår lånekalkulator å se hvor mye lånet vil koste deg.

Å søke om et re:member forbrukslån er uforpliktende.