re:member forbrukslån

220 000 kr o/ 5 år nom. rente 9,95 % / Eff. 11,17 %.
Kostnad 64 606 kr. Totalt 284 606 kr.

Kjøpe bobil eller campingvogn? Tenk over dette før du tar opp caravanlån

Så fort feriesesongen nærmer seg kommer drømmen om et feriehus på fire hjul tilbake. Et caravankjøp er en stor investering, men vil bringe mye glede til familien. Med en caravan er mulighetene endeløse: enten du vil spenne fast syklene til bilen og dra på sykkelferie eller reise på en lengre fisketur. Er dette året for å oppfylle drømmen om caravan og du vurderer et caravanlån, er det flere ting du må tenke over.

Markedet for caravan er stort, og det finnes mange muligheter. Men før du starter å planlegge ulike reiseruter med familien, må du sørge for at du gjør et godt kjøp. Skal du ha en brukt caravan, er det flere viktige ting du må huske. Derfor har vi laget en huskeliste slik at du enkelt skal kunne gjøre et godt kjøp.  

Les også våre andre artikler med motor- og biltips her.

Gode råd før du kjøper caravan, og søker om caravanlån

1. Fukt og råte

Ifølge Forbrukerombudet er det hovedsakelig to problemer som kan oppstå når man kjøper en brukt caravan. Fukt er et kjøretøys verste fiende, og mange regntunge dager kan føre til en del skader. Derfor bør du være nøye når du sjekker dette.

Det er selgers oppgave å opplyse om slike tilstander, men dersom den selges av en privatperson kan det være at vedkommende ikke har særlig kunnskap om fukt og dermed ikke er klar over det. Du kan ikke kreve samme opplysninger og kunnskap av en privatperson som en profesjonell selger.

Det kan bli en dyr affære å ordne opp i fuktskader. Før du skriver under en kontrakt bør du ta en fukttest. Den koster omtrentlig 1 000 kroner, men er en god investering dersom det skulle vise seg at caravanen har fukt og råte.

2. Plasskontrakt

Plasskontrakt er det andre problemet som kan oppstå ved kjøp av caravan. Når du kjøper en brukt caravan er det ofte slik at plassen følger med. I mange tilfeller blir slike avtaler bare muntlige, og ender med dårlige vilkår for leietaker. Det finnes ingen standardregler når det kommer til plasskontrakt, men det er likevel viktig å skrive en god en.

For å unngå problemer bør du tenke over ting som hvordan man skal si opp plassen, om leien er tidsbegrenset eller løpende, hvordan leien reguleres, hva slags forpliktelser du som leietaker har og på ordensreglene. Det kan også lønne seg å sette depositum på egen konto dersom du må betale depositum for plassen.

3. Utvendig og innvendig sjekk

Start med å gå nøye over caravanen utvendig. Sjekk om det finnes riper eller bulker, om listene rundt vinduene er bra og at den har skikkelige dekk. Innvendig bør du gå over kjøkken og toalett, samt se etter slitasje på møbler og tekstiler. Kjenn også etter om det lukter innestengt eller friskt. Dersom du ikke har nok kunnskap selv, kan du ta med en ekspert som kan ta en gjennomgang med deg.

4. Funksjoner 

Test alle funksjonene i caravenen. La vannet renne gjennom kran og toalett. Sjekk åpning og stenging av vinduer, dører, luker og skuffer. Test kokeplater og tilførsel av gass. Du burde også forsikre deg om at du vet hvordan toalettet tømmes og at det fungerer. Er du usikker, kan du be selgeren om hjelp til å vise hvordan det gjøres.

Du må i tillegg sjekke at alt det elektroniske fungerer som det skal. Start med alle lampene før du går over til andre elektriske installasjoner. Husk også å ta en titt på batteriet. Det skal ikke være noe oksidering rundt polene.

5. Besiktning og garanti

Caravanen skal ha vært godkjent ved den siste besiktningen der alle viktige funksjoner blir kontrollert. Be derfor om en protokoll og servicebok som du kan se i. Dette bør selger ha i orden.

Du bør også undersøke om det er noe garanti. Det er som alltid fordelaktig om det finnes en garanti på det du skal kjøpe. Det finnes mange som importerer fra utlandet i dag, og det kan hende at garantien ikke gjelder i Norge. Dersom den er mindre enn fem år gammel, bør det være litt garantitid igjen.

6. Prøvekjøring

Selv om alt kan virke bra på papiret, er det viktig at du prøvekjører så du får en følelse av hvordan caravanen er på veien – og om du liker den så klart. Da får du sjekket om det kommer mye støy fra den. En skikkelig tur kan være lurt, for støyet kan forandre seg om du kjører litt lenger.

7. Pris og pruting

Anbefalte priser på forskjellige modeller og merker er ikke vanskelig å finne ut av. Dersom du har med deg en ekspert kan de raskt finne ut av om den satte prisen er rimelig eller om den er altfor høy. Det kan også være mulig å forhandle prisen. Har du flaks kan du spare flere kroner om selgeren er ivrig etter å kvitte seg med kjøretøyet. Og for all del, husk kontrakt for kjøp av brukt bobilogcampingvogn.

Lån til kjøp av caravan

Når du først har funnet en caravan du liker og ønsker å kjøpe, kan du ha behov for finansiering. Før du søker om et caravanlån, vil det lønne seg å sammenligne med ulike leverandører for å finne det beste tilbudet for deg. 

re:member kan tilby lån fra 10 000 til 350 000 kroner uten sikkerhet. Du kan få en rente fra 8,95 % til 20,70 % avhengig av en individuell kredittvurdering. Forbrukslånet kan det kan du bruke på akkurat hva du vil. Sjekk hvor mye lånet vil koste med vår lånekalkulator.

Du kan uforpliktende søke om forbrukslån fra re:member her.