re:member forbrukslån

175 000 kr o/ 5 år nom. rente 12 % / Eff. 13,58 %
Kostnad 62 855 kr. Totalt 237 855 kr.

Smålån uten kredittsjekk

Ønsker du å søke om et smålån blir det i de aller fleste tilfeller alltid tatt en kredittsjekk av deg. Det har ikke noe å si om du låner små eller store summer. Har du tenkt over at kredittsjekken er like mye en sikkerhet for deg som det er for banken?

Grunnen til at banker og kreditorer foretar en kredittsjekk av alle som søker om lån er fordi de må vite om du faktisk klarer å håndtere lånet før de innvilger søknaden din. Banken ønsker å vite at du er i stand til å betale for deg, slik at du eller kreditor ikke havner i en dårlig situasjon.

Det finnes noen få tilbydere av smålån som ikke utfører kredittsjekk, men da dreier det seg ofte om summer under 5000 kroner og aktører som ikke er banker. Vær obs på at disse som regel har skyhøye renter på sine lån, og at gjelden raskt vil vokse dersom du ikke betaler gjelden tilbake raskt.

Les mer om lån uten kredittsjekk og om kredittkort uten kredittsjekk her.

Kvitt deg med betalingsanmerkninger

Dersom kredittsjekken viser at du har en eller flere betalingsanmerkninger, blir du trolig vurdert som ikke kredittverdig. Det sender et signal til bankene om at de ikke bør låne ut penger til deg. Dersom du er usikker på om du har noen betalingsanmerkninger kan du enkelt kredittsjekke deg selv.

Men hva gjør du når betalingsanmerkningene står mellom deg og et lån, en avbetalingsordning eller et mobilabonnement? Svaret er ganske enkelt – du betaler alle regninger og gjør opp for deg. I dag slettes betalingsanmerkningene umiddelbart når du har gjort opp for deg, slik at saken er ute av verden. Så fort du har betalt sender inkassobyrået en slettemelding til kredittopplysningsbyråene, som deretter fjerner kjeppene i hjulene for nye lån.  

Det kan likevel lønne seg å sjekke om anmerkningen slettes, slik at det ikke står feil i din kredittvurdering. Skulle du finne feil må du kontakte kredittopplysningsbyrået og be de rette opp feilen. Da kan du være sikker på at opplysningene om deg er riktige.

Ikke alle kan kredittsjekke deg

Det er ikke hvem som helst som kan hente ut kredittopplysningene dine, man må ha en saklig grunn for å se på økonomien din. Det er likevel ikke bare banker som har god grunn til å sjekke betalingsevnen din, men også andre selskaper som selger tjenester og produkter med et kredittelement. Dette kan være mobilselskap, strømleverandører og butikker som tilbyr avbetalingsløsninger.

Dersom noen har utført en kredittsjekk av deg mottar du et gjenpartsbrev som informerer om dette. Her vil det stå at du har blitt kredittsjekket, hvem som har etterspurt informasjonen om deg og hvilken informasjon som er utlevert. Mottar du et slikt brev uten at du forstår hvorfor eller er uenig i grunnlaget, kan du sende en klage til virksomheten.

Få smålan fra re:member

Hos re:member kan du søke om å låne små og større beløp, alt fra 10 000 til 350 000 kroner. Når du sender en lånesøknad, blir du kredittsjekket. Slik kan du være trygg på at du får innvilget et lån som du klarer å betjene. Forbrukslånet kan du bruke på det du vil, og du får en rente fra 7,95 % til 20,70 % – avhengig av din individuelle kredittvurdering.

Det er helt uforpliktende å søke om re:member forbrukslån – søk her.