kredittkort-uten-kredittsjekk.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 30,33 %,
15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 717 kr. Totalt 16 717 kr.

Kredittkort uten kredittsjekk?

Dersom du noen gang har søkt om et kredittkort, har du sikkert lagt merke til at du har blitt kredittsjekket. Hvorfor blir du det, og kan du få et kredittkort uten kredittsjekk? Les mer om det her.   

Alle banker og finansselskap har noen nødvendige kriterier du må oppfylle for å kunne låne penger. Disse kan variere fra aktør til aktør, men det er noen som går igjen – blant annet alder, inntekt og at du ikke har betalingsanmerkninger eller pågående inkassosaker.

Når du søker om kredittkort eller andre typer lån, er det vanlig praksis at kreditor automatisk foretar en kontroll av deg og økonomien din. Dette er kjent som en kredittsjekk eller kredittvurdering. Det som skjer er at kreditor sender en forespørsel til et kredittopplysningsbyrå, og sjekker om du har god betalingsevne. Du kan også selv sjekke om du er kredittverdig.

Hvorfor kredittsjekkes jeg når jeg søker om kredittkort?

En kredittsjekk er den eneste metoden kreditor har for å sjekke betalingsevnen til kunden og sikre seg mot de som er dårlige betalere. Ettersom slike lån, som kredittkort og forbrukslån, kommer uten sikkerhet, tar kreditor en stor risiko når de låner ut penger.

Kredittsjekk er derfor et nødvendig krav for å kunne låne ut penger. Men du kan også se på det som noe positivt for deg selv – som en slags sikkerhet. De færreste ønsker å bli innvilget penger de egentlig ikke har råd til å betale tilbake.

Hva innebærer en kredittsjekk?

I en kredittsjekk blir det undersøkt om du har en akseptabel inntekt og negative betalingsanmerkninger registrert. Det er ingen sensitive detaljer om deg som blir avslørt i selve kredittsjekken, i bunn og grunn er det kun om du har vært en dårlig betaler.  

Kredittopplysningsbyråene lager en score basert på ulike opplysninger om deg. Faktorer som spiller en rolle på denne scoren, er blant annet alder, hyppige adresseendringer og store variasjoner i lønn.

En kredittsjekk avdekker naturligvis også om du har betalingsanmerkninger fra tidligere lån. Dette vil slå negativt inn på søknaden din om kredittkort, og vil sannsynligvis føre til avslag. 

Hva legger kredittselskapene vekt på i en kredittsjekk?

Selv om det varierer mellom selskapene, er det flere ting som går igjen når du blir kredittsjekket. En del av informasjonen hentes inn fra offentlige registre, mens andre opplysninger må du si ifra om selv. For eksempel ulike gjeldsopptak og andre forpliktelser du måtte ha. De tungtveiende vurderingskriteriene for en god kredittscore er null betalingsanmerkninger, en stabil inntekt og kontrollerbar gjeldssituasjon.  

Kredittkort fra re:member

Med et kredittkort fra re:member kan du få opptil 150 000 kroner i kreditt, og opptil hele 45 dagers betalingsutsettelse. Det er ingen årsavgift på kortet, verken første eller påfølgende år. I tillegg kan du få flere fordeler, som gratis reise- og avbestillingsforsikring, samt gode rabatter i over 200 nettbutikker.

Søk om re:member kredittkort her.