lan-uten-kredittsjekk.jpg

re:member forbrukslån

220 000 kr o/ 5 år nom. rente 9,95 % / Eff. 11,17 %.
Kostnad 64 606 kr. Totalt 284 606 kr.

Kan jeg få lån uten kredittsjekk?

Nei, du kan ikke få lån uten kredittsjekk. Iallefall ikke hos seriøse aktører. Hvis du er i en økonomisk situasjon som gjør at du leter etter et lån uten kredittsjekk, anbefaler vi at du først rydder litt opp i økonomien din.

En av de hyppigste grunnene til at lånesøknader ikke blir innvilget hos banker og finansinstitusjoner er at søkeren har en betalingsanmerkning eller en pågående inkassosak hos en kreditor. Selve definisjonen på en betalingsanmerkning er at du er registrert som en dårlig betaler i et register, enten det dreier seg om en ubetalt inkassosak, forliksdom, pålagt lønnstrekk eller at du er konkurs.

Har du en betalingsanmerkning?

For å sjekke om du har en betalingsanmerkning registrert på deg, kan du ta kontakt med kredittopplysningsbyråene. Dette må du gjøre skriftlig, da de ikke har lov å oppgi slik informasjon på telefon. Du vil med andre ord få et skriftlig svar på om du har en betalingsanmerkning eller ikke.

Les også om hva du må gjøre om du har fått inkassovarsel her.

Om du ønsker lån uten kredittsjekk må du først bli kvitt en betalingsanmerkning

Den eneste måten å bli kvitt en betalingsanmerkning er rett og slett å gjøre opp gjelden din. Den vil dermed automatisk bli slettet fra alle registre. Dette kan av og til ta noe tid, men du kan kontakte kredittopplysningsbyrået for å få de til å slette betalingsanmerkningen manuelt.

Hvis du har problemer med å betale det du skylder, er det lureste du gjør å ta kontakt med de du skylder penger og fortelle at du ønsker å gjøre opp for deg. De aller fleste aktørene setter stor pris på initiativ til nedbetaling av gjeld, og muligheten for å komme frem til en nedbetalingsplan dere begge kan leve med blir større.

Les også om gjeldsregisteret her.

Hvorfor gjøres en kredittsjekk?

Banker og finansinstitusjoner foretar en kredittsjekk av alle søkere nettopp for å finne ut om du har råd til å betjene gjelden eller ikke. Dette er en stor fordel både for banken og for deg som ønsker et lån.

Det finnes riktignok aktører der ute som tilbyr lån uten kredittsjekk, enten det er smålån, sms lån eller mikrolån, men disse er ikke å anbefale og har ofte en skyhøy rente sammenlignet med andre lån. Dette vil bare gjøre de økonomiske problemene dine enda større.

Les også om kredittkort uten kredittsjekk her.

Reduser utgiftene ved å samle gjelden

Istedenfor å ta opp et lån uten kredittsjekk, bør du altså få slettet betalingsanmerkningen din. Du vil kunne forbedre økonomien din ved å samle smålån, eventuelle kredittkort og handlekonto i ett lån. På den måten vil du kunne få redusert de månedlige utgiftene dine på gjelden. Det er helt uforpliktende å søke om refinansiering fra re:member.