re:member forbrukslån

175 000 kr o/ 5 år nom. rente 12 % / Eff. 13,58 %
Kostnad 62 855 kr. Totalt 237 855 kr.

Smålån på dagen

Selv om et smålån på dagen kan være fristende, er dette blant de dyreste lånene på markedet. Få vite det du trenger å vite om smålån, og få tips til alternativer som kan være mer lønnsomme. 

Har du havnet i en økonomisk situasjon som gjør at du trenger et smålån på dagen? Stopp et øyeblikk og tenk deg om to ganger før du signerer lånepapirene. 

Det å ta opp et lån, selv et smålån, bør nemlig være en gjennomtenkt avgjørelse og ikke noe du gjør på impuls. Det lønner seg derfor å se på andre alternativer, som også er rimeligere – og som vil lønne seg på sikt. 

Hva er et smålån på dagen?  

Et smålån er et lite forbrukslån uten sikkerhet, men med høyere risiko enn andre forbrukslån. Dette kommer av at ikke alle tilbydere av smålån utfører en kredittsjekk. Banken setter derfor seg selv i større fare for å låne deg penger, noe som til syvende og sist går utover deg som kunde. 

Dette er grunnen til at smålån som gis på dagen har skyhøy rente, høye gebyrer og en lite oversiktlig nedbetalingsplan. Det blir lettere å miste kontrollen over et slikt lån, og før du vet ordet av det kan lånet ha doblet seg – eller mer. Derfor er smålån blant de dyreste lånene på markedet. 

Et eksempel på et smålån er det som kalles SMS-lån, et lån du tar opp via en SMS. Disse har også ugunstige vilkår for deg som kunde.

Tips: Som hovedregel bør du alltid stoppe og tenke deg om dersom et lån virker litt for enkelt å få tak i. 

Det er forskjell på smålån og forbrukslån

Forbrukslån og smålån er begge lån uten sikkerhet, men likheten stopper der. Det er nemlig store forskjeller i lånevilkårene, og et vanlig forbrukslån vil være et tryggere og rimeligere valg.

I motsetning til et smålån på dagen vil du hos re:member få et lån som er tilpasset din økonomiske situasjon. Vi foretar en kredittvurdering av deg og din økonomi, noe som er en sikkerhet både for oss og for deg. Som tilbyder av lån må vi vite om du faktisk kan betjene lånet du søker om, og for din egen del unngår du på samme måte at du får innvilget et lån du ikke klarer å håndtere. 

Med et forbrukslån fra re:member får du:

  • Rente fra 8,30 % til 20,70 % avhengig av en individuell kredittvurdering

  • Anbefalt nedbetalingstid 5 år, eller opptil 15 år ved refinansiering

  • Et lån uten sikkerhet og krav til pant, i for eksempel bolig eller bil

Du får dessuten en oversiktlig nedbetalingsplan, som gjør det enklere for deg å beholde kontrollen. 

Bedre alternativer til smålån på dagen

Alternativer til smålån på dagen finnes og re:member tilbyr to ulike løsninger for deg som er ute etter å låne penger.

Ønsker du å søke om et lite lån under 10 000 kroner, kan det heller lønne seg med et kredittkort med fordeler. Med re:member kredittkort er det ingen årsavgift, kortet gir gunstige rabatter på netthandel og du får inntil 45 dagers rentefri kreditt. Kredittkortet re:member gold har i tillegg en av markedets laveste kredittkortrenter.

re:member tilbyr også forbrukslån fra 10 000 til 350 000 kroner. Lånet kan du bruke til hva du vil, og det er helt uforpliktende å søke. Prøv lånekalkulatoren vår for å se hva lånet kan komme til å koste deg. 

Vurderer du å ta opp et lån? Søk om et forbrukslån hos re:member her