re:member forbrukslån

220 000 kr o/ 5 år nom. rente 9,95 % / Eff. 11,17 %.
Kostnad 64 606 kr. Totalt 284 606 kr.

Hva er SMS-lån?

Et SMS-lån kan friste om du trenger penger raskt og enkelt, men du bør tenke deg nøye om. Kostnadene er som regel veldig høye, og det kan være mer enn dobbelt så dyrt som et forbrukslån. 

Et SMS-lån (også kalt mobillån) er en type hurtiglån som baserer seg på å betale ut mindre lån raskt. Konseptet er like enkelt som navnet tilsier: Du sender en SMS med et kodeord, og får pengene inn på konto umiddelbart. Målgruppen er ofte unge mennesker som trenger ekstra penger raskt, og tjenestene har derfor lav responstid. 

Raske penger kan jo virke fristende, men ulempene knyttet til SMS-lån er skyhøye renter og gebyrer. Den effektive renten kan ligge på mellom 100 og 400 prosent. I tillegg kommer gebyrer.

Det er smart å undersøke om det finnes andre alternativer:

1. Forbrukslån gir ofte lavere rente

Selv om forbrukslån også har høyere rente enn for eksempel boliglån, er det likevel et mye bedre alternativ enn et SMS-lån. Totalprisen for et SMS-lån kan være mangedoblet prisen du betaler for et forbrukslån. 

Velger du et forbrukslån fra re:member kan du i tillegg være trygg på at vi stiller noen krav som også er til fordel for deg som lånetaker. Det er viktig at du ikke låner mer enn du kan håndtere. Du får en klar og oversiktlig nedbetalingsplan å forholde deg til. 

re:member forbrukslån, låneeksempel: 220 000 kr o/ 5 år nom. rente 9,95 % / Eff. 11,17 %. Kostnad 64 606 kr. Totalt 284 606 kr. (etableringsgebyr fra 990 til 1 590 kr).

I likhet med et SMS-lån er det ingen krav til sikkerhet når du skal søke om forbrukslån, og for å vurdere betalingsevnen din blir det foretatt en kredittvurdering av deg.

Du kan selv prøve lånekalkulatoren for å se hvor mye forbrukslånet vil koste deg hver måned med ulike renter. Renten du får avhenger av en individuell kredittvurderingen.  

Du kan søke om forbrukslån her.

2. Kredittkort gir fleksibilitet 

Befinner du deg tidvis i en situasjon der du trenger litt ekstra penger før lønnen kommer, er et kredittkort en bedre løsning enn SMS-lån. Selv om renten på kredittkortet kan fremstå som høy, har du med kredittkort fra re:member en rentefri periode på inntil 45 dager. Om du betaler tilbake det du skylder innen disse dagene trenger du ikke å betale noe. 

I tillegg gir et kredittkort fra re:member deg tilgang til fordelsprogrammet re:member reward, som gir deg opptil 20 % reward-rabatt i over 200 nettbutikker. Rabatten kan kombineres med allerede nedsatte priser og rabatter som nettbutikken måtte ha.

Du kan søke om kredittkort her.

Har du tatt opp et dyrt SMS-lån? Slik får du kontroll igjen

Om du allerede har tatt et SMS-lån, bør du vurdere å refinansiere gjelden med et rimeligere lån. Refinansiering innebærer at du ganske enkelt samler alle lånene dine i ett, og du kan konsentrere deg om å betale ned den samlede gjelden til én aktør. Dette gir både bedre oversikt og lavere totalkostnader. 

Hos re:member har du mulighet til å få innvilget et lån på mellom 10 000 og 350 000 kroner, uten at vi trenger å ta pant i boligen din eller noe annet. Hvis du får et refinansieringstilbud hos oss, er vi pålagt å gi deg lavere totalkostnad på lånet enn det du har i dag, slik at du kan være trygg på at tilbudet du får hos oss er bedre enn det du har i dag.

Det er uforpliktende å søke om refinansiering hos re:member.