handlekonto.jpg

Søk om refinansiering

175 000 kr o/ 5 år nom. rente 12 % / Eff. 13,58 %
Kostnad 62 855 kr. Totalt 237 855 kr.

Tips og råd om handlekonto

Det er praktisk med en handlekonto som gir deg muligheten til å kjøpe noe akkurat når du trenger det. Som for eksempel hvis vaskemaskinen eller kjøleskapet blir ødelagt, og de må erstattes raskt.

De aller fleste forretninger som selger brune- og hvitevarer tilbyr en handlekontoløsning som gir deg muligheten til å dele opp betalingen for det du kjøper.

Hva er en handlekonto?

En handlekonto er en kontokreditt som gir deg betalingsutsettelse, og har ofte fleksible nedbetalingsordninger. Det eneste som kreves er at du betaler et minimumsbeløp hver måned, men det vil alltid lønne seg å betale så mye som du klarer.

Med en handlekonto kan du kjøpe en vare i dag og betale senere mot et utsettelsesgebyr. Deler du opp betalingen i stedet for å betale hele beløpet når utsettelsesperioden er over, vil det påløpe renter.

Fordeler og ulemper med handlekonto

Fordelen med en handlekonto er at den gir deg større økonomisk frihet i de tilfellene du virkelig trenger det. Du kan kjøpe en ny vaskemaskin når den forrige har gjort jobben sin og plutselig streiker. Det er jo ikke alle som har oppsparte midler i bakhånd.

Ulempen derimot, er at det er fort gjort å handle for mer enn man egentlig hadde tenkt og dermed bli tvunget til å dele opp betalingen i stedet for å gjøre opp all gjelden på en gang. Det er da rentene begynne å løpe.

Refinansiering av handlekonto

Den effektive renten på en handlekonto, det vil si renten inkludert alle gebyrer og kostnader, ligger som regel på samme nivå som kredittkort, ofte rundt 25 %.

Hvis du refinansierer handlekontoen med et lån fra re:member, sparer du penger ved at totalkostnaden minker. re:member tilbyr rente fra 8,95 - 20,70 % avhengig av en kredittvurdering.

Har du handlekonto eller flere dyre smålån? Søk om refinansiering hos re:member her.