refinansieringslan.jpg

Søk om refinansiering

175 000 kr o/ 5 år nom. rente 12 % / Eff. 13,58 %
Kostnad 62 855 kr. Totalt 237 855 kr.

Refinansieringslån

Har du gjeld og tar en liten søkerunde på internett over hva som lønner seg å gjøre med denne gjelden, vil du mest sannsynlig komme over det som kalles et refinansieringslån. Dette bør du vite om du ønsker å refinansiere gamle lån, smålån og kredittkort.

Med mange kredittkort, forbrukslån og andre smålån blir det fort mange utgifter, som følge av gebyrer og avdrag i tillegg til terminbeløp. Med så mange regninger, er det også lett å miste oversikten. Har du husket å betale alle, eller gikk noen av regningene i glemmeboken?

I tillegg til alle beløpene som går til gebyrer og avdrag, kan det også hende at det kommer en purring eller to – og i verste fall betalingsanmerkning dersom du ikke betaler regningene. Det blir fort dyrt! Derfor kan det lønne seg å ta opp et refinansieringslån og samle alle regningene til én og samme.

Hva er et refinansieringslån?

Et refinansieringslån brukes til å betale ned andre smålån og kredittkort slik at du kun får en kreditor å forholde deg til. Du skylder fortsatt samme beløp, men du betaler mindre totalt sett. 

Du refinansierer altså lån og kreditter. Å refinansiere betyr å erstatte eksisterende lån med et nytt lån med nye og bedre betingelser. Det er mulig å gjøre dette i din eksisterende bank eller en ny bank. Dersom du velger å ta opp et refinansieringslån fra ny kreditor, vil lånene du har i dine eksisterende banker innfris.

Les også tips til å refinansiere forbruksgjeld her.

Fordeler med refinansieringslån  

  1. Du kan få gunstigere rente og bedre råd med refinansieringslån: Har du smålån og kreditter har disse ofte en ganske høy rente. Ved å refinansiere disse får du en lavere totalkostnad, slik at du sparer penger.
  2. Du får bedre kontroll med refinansieringslån: Med mange kredittkort og smålån er det lett å miste oversikten. Med ett lån til refinansiering har du kun én kreditor å forholde deg til, noe som gir bedre kontroll og oversikt over privatøkonomien.
  3. Lengre nedbetaling: De ulike lånene du sitter med har mest sannsynlig forskjellig nedbetalingstid. Ved å refinansiere kan du innfri alle lånene du har og kun sitte igjen med ett lån – som har lengre nedbetalingstid og en oversiktlig nedbetalingsplan.

Refinansiering hos re:member

Hos re:member har du mulighet til å få innvilget et lån på mellom 10 000 og 500 000 kroner – uten sikkerhet. Med forbrukslån fra re:member er renten ofte lavere enn på diverse smålån og kredittordninger.

Er du usikker på om refinansiering vil lønne seg for deg, kan du prøve vår lånekalkulator for å se hvor mye lånet vil koste deg.

Det er helt uforpliktende å søke om forbrukslån hos re:member om du ønsker et refinansieringslån.