pasketur-til-utlandet.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Påsketur til utlandet

Sammen med Island og Danmark, har vi i Norge verdens lengste påskeferie, mens USA har den korteste med kun noen få fridager. Det er ingen tvil om at nordmenn elsker å utnytte påskedagene til det fulleste, men hvor tilbringer vi egentlig påskeferien?

Omtrent halvparten av nordmenn tilbringer påskeferien på hytta, der man endelig får hverdagen på avstand og kan nyte tiden med familien. De stundene vi ikke bruker på å gå på ski eller turer, koser vi oss inne foran peisen med ulike spill og lek.

Men for en av fem nordmenn er ikke påsken synonymt med skiutstyr, vinterklær, appelsiner og tursjokolade. De ønsker nemlig en pause fra kulden og velger derfor å ta en påsketur til utlandet.

Påsketur til syden

For å slippe unna snø og kulde, og heller nyte sol og bading, må du reise til varmere breddegrader. Klassikeren Gran Canaria har lenge vært en feriefavoritt for nordmenn, og reisemålet er ikke mindre populært i år.

Den nest sørligste øya av Kanariøyene, Gran Canaria, har mye å by på. Du får både sol og bad, mat, shopping, fornøyelser og ulike aktiviteter på land som til vanns. Langstrakte sandstrender, sjarmerende byer, sanddyner og hyggelige marinaer er bare noen av grunnene til at Syden har blitt nordmenns andre hjem.

Påsketur og storbyferie

Men det er ikke bare sol og strender som frister i påsken. Storbyferie er populært året rundt, men stadig flere ønsker å reise til store metropoler også i påsketider.

London

Det er ingen tvil om at London er nordmenns favoritt. Med kun et par timer på fly, kan du oppleve en av verdens livligste byer. London er full av steder og ikke minst opplevelser som bare venter på å bli oppdaget. Byen passer for en tur med kompisgjengen, venninnene som skal kose seg med shopping og champagne, en romantisk weekendtur eller en liten familieferie – ja, London er rett og slett for alle. Det er kanskje heller ikke helt tilfeldig at storbyen har vunnet priser for å være en av verdens mest populære byer?

Les mer om fotballtur til London her.

København

Det er deilig å være norsk i Danmark – og vi er enige. København er nemlig nordmenns tredje mest besøkte by, og ligger kun en rask flytur unna. Den danske hovedstaden er mer enn bare Den lille havfrue og shopping på Strøget, for danskene har en helt unik sans for mat, drikke, design og ikke minst hygge. Selve sentrum er ikke stort og det er lett å komme seg rundt til fots. Men når det finnes mer enn 350 kilometer sykkelsti, kan du komme deg raskere til flotte plasser og koselige gater ved å leie sykkel til omtrent 75 kroner for én dag.

Se vår guide til København her.

Barcelona

Denne spanske byen er en av få storbyer i Europa som kan tilby både by og strand på samme sted. En rask sjekk på værmeldingen viser at katalonernes hjemby har sjelden annet enn sol. På en påsketur til Barcelona kan du oppleve både historie og kultur uten å bli skuffet. Kanskje frister det med middag hos stjernekokker, banebrytende arkitektur fra blant annet Gaudi, fjelltopper midt i byen, fotball eller å flyte i Middelhavet?

Les våre tips til jentetur i Barcelona her.

Praha

Med sine gamle brosteinsgater, gylne tak, koselige smug og en egenartet atmosfære er Praha en av Europas vakreste byer. Kulturbyen er kjent for imponerende arkitektur og spennende historie, men har mange overraskelser på lur. Det tsjekkiske kjøkkenet kan by på oppfinnsomme kokker som kombinerer oppskrifter på en måte du aldri har sett maken til. Etter shopping av krystall, kunst og antikviteter, kan du unne seg selv et beroligende spa. Med hyggelige priser på spa, kan påsketuren til Praha bli fullkommen.

Dubai

En kombinasjon av storby, sol og strender tiltrekker mange reisehungrige nordmenn i påsken. Med flere rutefly og kort flytid passer den tørste byen i den føderale republikken De forente arabiske emirater både for en langhelg eller lengre turer. Det er kanskje ikke så overraskende at Dubai blir stadig mer populært, for her kan du finne både strender, sol, shopping og en rekke utflukter og aktiviteter. Visste du at du kan finne verdens eneste 7 stjerners hotell i Dubai?

Dette må du tenke på til påsketuren

Enten du skal på weekendtur eller tar flere dager fri for en påsketur til utlandet, må du huske det viktigste når du skal reise – nemlig reiseforsikring. Det er alltid lurt å være trygg på at du kan dekke uforutsette problemer eller uhell som måtte oppstå når du er på reise. Betaler du over halvparten av reisekostnadene med kredittkortet ditt fra re:member får du reise- og avbestillingsforsikring inkludert.

Med re:member kredittkort får du i tillegg flere fordeler du kan benytte deg av. Med kredittkortet får du også tilgang til fordelsprogrammet re:member reward som gir gode rabatter og tilbud i over 200 nettbutikker. Blant disse finner du så klart reiserelaterte nettbutikker der du kan spare både på flybilletter og hotellopphold.

Bruker du kredittkortet under reisen, kan du etter ferien sjekke at alle utgifter som er belastet re:member-kortet ditt er trukket riktig på din faktura fra re:member. På fakturaen listes alle transaksjoner opp, slik at du kan gå gjennom disse i ro og fred før du betaler den.

God påsketur!