beste-forbrukslan.jpg

re:member forbrukslån

220 000 kr o/ 5 år nom. rente 9,95 % / Eff. 11,17 %.
Kostnad 64 606 kr. Totalt 284 606 kr.

Slik finner du det beste forbrukslånet

Det er mange aktører som tilbyr forbrukslån i det norske markedet, noe du sikkert allerede har merket. Det kan derfor være en utfordring å finne det forbrukslånet som passer best for deg og din økonomi.

Som med de fleste andre ting her i livet, lønner det seg sjelden eller aldri å kaste seg over det første og beste tilbudet. Forskjellene på forbrukslån kan nemlig være nokså store.

Hva er egentlig et forbrukslån?

Et forbrukslån er et usikret lån, som betyr at du ikke trenger å stille sikkerhet i bolig eller bil, som for eksempel ved boliglån og billån. Med andre ord tar banken/långiver en større risiko ved å gi forbrukslån, derfor tar de også en høyere rente på forbrukslån enn på boliglån eller billån.

Hvor mye forbrukslån trenger du?

Det vil aldri lønne seg å låne mer enn du egentlig trenger når du tar et forbrukslån. Med et forbrukslån fra re.member kan du låne opptil 350 000 kroner med en rente fra 8,95 % til 20,70 %. Renten du får på ditt forbrukslån avhenger av en individuell kredittvurdering.

Det kan være mange grunner til at du trenger et forbrukslån. Enten du skal pusse opp kjøkkenet, bygge et tilbygg på hytta eller finansiere deler av et bryllup, bør du ikke låne mer enn det du trenger.

Hvor lenge skal du låne pengene?

Du bør også gjøre deg opp noen tanker om hvor lenge du skal låne pengene. Generelt kan man si at vilkårene blir mer attraktive jo kortere løpetid du velger på forbrukslånet. Altså den totale summen du betaler tilbake til banken/långiver blir lavere med en kortere løpetid.

Prøv vår lånekalkulator for å danne deg et bilde av hva forbrukslånet vil koste deg hver måned.

Sammenlign for å finne det beste forbrukslånet

Først og fremst må du finne ut av hva som er viktig for deg når du skal søke om et forbrukslån, og hvilket behov du har. Deretter kan du ta utgangspunkt i disse punktene når du skal sammenligne lån for å finne det beste:

  • Lånebeløp - Hvor mye kan du låne?

  • Svartid - Hvor lang er svartiden?

  • Utbetalingtid - Har de lang behandlingstid?

  • Nedbetalingstid - Hvor lang tid har du på å betale tilbake lånet?

  • Gebyrer - Hvilke gebyrer må du forholde deg til, slipper du for eksempel å betale månedsgebyr?

Når du så har klart å snevre inn til et par lån som byr på attraktive vilkår, kan du sende søknader for å se hva de kan tilby deg av blant annet lånerente og lånesum. Husk å fylle ut like opplysninger, slik at du kan sammenligne hvilket som er det beste forbrukslånet for deg. Det er nemlig helt uforpliktende å søke, noe som vil gi deg muligheten til å vurdere de ulike lånetilbudene du får. Når du har funnet det lånet som passer deg best, kan du godta ett av lånene.

Slik er søknadsprosessen på forbrukslån

For å kunne søke om et forbrukslån hos re:member må du oppfylle visse krav. Selv om vi blant annet alltid foretar en individuell vurdering av lånesøknaden, er følgende minstekrav gjerne felles for de aller fleste långivere i Norge:

  • Du må være fylt 18 år
  • Du må ha en fast inntekt
  • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger eller en inkassosak gående

Når du søker om et forbrukslån fra re:member, vil vi foreta en individuell kredittvurdering av deg. Om du får innvilget lånet, vil avhenge av flere faktorer som inntekt, betjeningsevne og hvor mye gjeld du har fra før. Les mer om hva som er avgjørende i om du får innvilget lånet.


Her kan du søke om et forbrukslån fra re.member.