Hva er BSU Pluss?

BSU Pluss eller BSU+ er et ekstra sparealternativ hos en rekke banker, som kommer i tillegg til vanlig BSU. 

BSU Pluss er en slags utvidet boligsparing. Noen banker mener at ordinær BSU ikke er bra nok alene, og at maksgrensen på 300 000 kroner ikke holder som egenkapital i dagens tøffe boligmarked. BSU Pluss, eller BSU+, er derfor for deg som vil spare mer enn det BSU-reglene tilsier.

Se bankenes BSU-rente her.

Forskjeller og likheter mellom BSU og BSU Pluss

Både ordinær BSU og BSU Pluss har den samme gunstige sparerenten. Dette gjør begge kontoene ekstra lønnsomme for langsiktig sparing, som jo boligsparing er. BSU-renten ligger normalt på rundt 3,5 %, og gjør sparingen bedre enn på en vanlig sparekonto, der renten ofte ligger på rundt 1-tallet.

I likhet med BSU, blir pengene du sparer i BSU Pluss låst til boligformål. Det innebærer at du må bruke pengene på bolig, enten som egenkapital til boligkjøp eller til å nedbetale boliglån.

Les om hva du kan bruke BSU-pengene på.

Det er heller ingen krav til sparing, du kan spare så mye du vil. Men du har muligheten til å velge en fast spareavtale dersom du ønsker det. 

Det som derimot er den store forskjellen på BSU Pluss og vanlig BSU er skattefradraget – det får du ikke med BSU Pluss. Har du skattbar inntekt og sparer i BSU, har du nemlig krav på skattefradrag på 10 % av summen du har satt inn i løpet av året. 

Hva har alder å si for BSU-sparing? Les her.

Opprette BSU Pluss eller BSU+

For å opprette en BSU+ eller BSU Pluss-konto må du allerede ha ordinær BSU-konto. Det er ingen krav på at du må ha begge kontoene i samme bank. 

Dersom du ønsker det beste fra to verdener, bør du først prioritere å spare i BSU – slik at du får skattefradraget. Deretter er det smart å spare ved siden av i en BSU Pluss-konto. Til sammen vil du til slutt sitte igjen med solid egenkapital som kan hjelpe deg å nå drømmen om en egen bolig.