visakort-mastercard.jpg

Søk om re:member Mastercard. 

Eff. rente 30,33 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 717 kr. Totalt 16 717 kr.

Visa-kort eller Mastercard?

Verken Visa-kort eller Mastercard er ukjent, og kanskje har du allerede begge i lommeboken. Både Visa og Mastercard er vanlige betalingskort – i Norge og resten av verden. Men vet du egentlig hva som skiller disse to?

Mange forbinder Visa-kort med debetkort. Det vil si at det er et vanlig bankkort der pengene trekkes direkte fra konto når du drar kortet i butikken, eller bruker det til å handle på nett. Motsatt tenker de at et Mastercard er et kredittkort. Et kort som gir deg muligheten til å låne penger som du senere betaler tilbake. Men dette er ikke helt korrekt.

Les mer om hva et kredittkort er her, og om sikker betaling på nett med Mastercard Secure Code her.

Forskjellen på Visakort og kredittkort fra Mastercard?

Selv om vi i Norge knytter Visa til debetkort, og Mastercard til kredittkort, er det faktisk slik at Visa-kort kan være begge deler. Ja, det stemmer – et Visa-kort kan også være et kredittkort. Det er nemlig en vanlig misoppfatning at Visa er et debetkort som er knyttet til brukskonto.  

Årsaken til dette er at det har vært hovedsatsningsområdet til Visa i Norge, for å få en bredest mulig dekning. I andre land er det ikke uvanlig at Visa blir forbundet med kredittkort. Det blir også stadig mer populært med kredittkort av typen Visa her hjemme.

Du bør likevel være oppmerksom på at Visa-kredittkort ikke nødvendigvis aksepteres alle steder, selv om det står at de tar Visa. Hovedsakelig gjelder dette mindre butikker og gatekjøkken, der de normalt ikke aksepterer kredittkort.

Mange ulike kredittkort

Til tross for at Visa og Mastercard er de mest kjente kredittkortene, finnes det andre muligheter. American Express (AmEx), Diners Club og Discovery er noen av dem. Felles for dem alle er at de kan brukes som betalingsmidler over store deler av verden, men det er forskjeller på hvor mange steder de faktisk aksepteres. For mange er dette et viktig punkt når det kommer til å velge korttype.

Med et motto som blir flittig brukt i markedsføring, “The future takes Visa”, er Visa det mest aksepterte kredittkortet. Mastercard følger hakk i hel. De andre nevnte kortene har et mer begrenset bruksområde, i hvert fall i Norge.

Du vil derfor komme lengst med Visa og Mastercard som er blant verdens ledende betalingssystemer og kan brukes på flere titalls millioner brukersteder over hele verden.

Se vår fullstendige kredittkort ordliste her.

Hvorfor aksepteres ikke alle kort overalt?

Du sitter kanskje og lurer på hvorfor noen kort ikke blir akseptert enkelte steder – og det er en forklaring på dette også. Det er hovedsakelig to grunner: Teknisk og ulike forretningsmodeller.

  • Teknisk: Alle kort har ikke samme betalingsprosess, og heller ikke alle kortterminaler er like. Det koster ofte mer å kjøpe og drive en kortterminal som aksepterer flere kort, og for mange bedrifter er ikke det verdt investeringen.  

  • Ulike forretningsmodeller: Forskjellige korttyper tar gjerne en ulik prosentandel av kjøpet, i tillegg til at de har ulik betalingstid. Da er det opp til bedrifter og butikker å bestemme hvor lenge de er villige til å vente med å få betalt, samt hvor stor prosentandel de er villige til å dele.

Kredittkort fra re:member

re:member kredittkort er et Mastercard der du kan få opptil 150 000 kroner i kreditt, og en rentefri betalingsutsettelse på inntil 45 dager. Kortet har ingen årsavgift, verken første eller påfølgende år, og kredittkortet har i tillegg mange gode fordeler.

Mastercard fra re:member har over 32 millioner brukersteder verden over, og du kan benytte det til varekjøp, netthandel eller til å ta ut kontanter i minibanker over hele verden. Bruker du kredittkortet til å betale over halvparten av reisekostnadene når du skal på feire, blir du automatisk dekket av gratis reise- og avbestillingsforsikring. Du kan også velge mellom flere forsikringer.

Med kredittkortet kommer også fordelsprogrammet re:member reward der du får gode rabatter når du handler med re:member kredittkort. Her er det penger å spare, og du kan få opptil 25 % reward-rabatt i over 200 utvalgte nettbutikker.

Søk om re:member kredittkort her