reisevaner.jpg

Reisevaner 2017

Over tusen nordmenn mellom 18 og 74 år har deltatt i
re:member reiselivsundersøkelsen og svart på spørsmål om deres reisevaner. Undersøkelsen, som er utført av YouGov for re:member, tar utgangspunkt i de viktigste feriene som jul, påske og sommerferien. Hvor mye vi reiser, hvor vi helst drar og hva som er viktigst når vi bestiller ferie er noe av det som er kartlagt. 

re:member kredittkort og forbrukslån  YouGov

beste-kredittkort-reise.jpg

Hvilken reisetype er du?

Du har kanskje reist mye og observert de mange ulike typene som sitter rundt deg på flyet, bussen eller båten – men hvilken reisetype er du? Her kan du ta en test som vil gi deg svaret på hvem av de tre mest karakteristiske typene du er når du er ute på reise. Del den med vennene dine, og finn ut hvilken type de er også. 

Les mer om de tre ulike reisetypene du kan bli under.

Drømmeren

Som den drømmende reisetypen ønsker du et liv rikt på opplevelser, og griper de mulighetene som byr seg.

Den sparsommelige

Som den sparsommelige reisetypen bruker du gjerne litt tid på å planlegge ferien for å unngå for store kostnader.

Den rause

Som den rause reisetypen liker du luksus og ekstravaganse, og reiser derfor gjerne til eksotiske steder.

drommereise-1.jpg

Hva er din drømmereise?

Hele sju av ti nordmenn har en feriedrøm, men kun 21 % av disse har oppfylt den. Mens noen drømmer om safari i Tanzania, og andre om øyhopping i Thailand, er det også de som drømmer om å i det hele tatt kunne reise på ferie. Både tid og økonomi kan være det som begrenser deg, men vi har gode tips til hvordan du kan gjøre drømmereisen til virkelighet.

reisebudsjett.jpg

Lær deg å sette opp budsjett til reisen

Det har vel hendt de fleste av oss at ferien har kostet mer enn planlagt, og at vi har brukt mer enn vi egentlig hadde råd til når vi var på reise. Faktisk bruker 1 av 3 ofte, eller alltid, mer penger enn planlagt. Derfor gir vi deg nyttige tips du kan benytte deg av for å sette opp budsjett til ferien.

storbyferie-2.jpg

Unge foretrekker storbyferie – hvor går din neste reise?

Så mange som 30 % mellom 18 og 34 år foretrekker storbyferie. Er du en av dem som har opplevd de vanligste byene som London, Paris og Roma, så er du kanskje på jakt etter noen uoppdagede skatter. Det finnes en rekke spennende byer å besøke om formålet er storbyferie, og dette er noen av dem.