sette-opp-budsjett-til-reisen.jpg

Søk om kredittkort her.

Eff. rente 29,06 %,
15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 654 kr. Totalt 16 654 kr.

Lær deg å sette opp budsjett til reisen

Du er sikkert allerede klar over at det er lurt å sette opp budsjett du kan følge, men hvordan gjør man egentlig det? Her får du flere nyttige tips du kan benytte deg av for å sette opp budsjett til ferien.

Det har vel hendt de fleste av oss at ferien har kostet mer enn planlagt, og at vi har brukt mer enn vi egentlig hadde råd til når vi var på reise. Faktisk viser en undersøkelse gjort av YouGov at i overkant av halvparten opplever dette hver gang de er på ferie. 1 av 3 opplyser at de ofte eller alltid bruker mer penger enn planlagt. Derfor kan det være fornuftig å sette opp et budsjett.

Slik kan du sette opp budsjett

Når du skal sette opp budsjett bør du først og fremst få en oversikt over hvor mye penger du kan bruke på reisen totalt. Dette beløpet skal inkludere absolutt alt fra selve reisen, bosted, transportkostnader på destinasjonen, utflukter og eventuelt lommepenger.

Når du vet hvor mye du har råd til å bruke, kan du begynne å se hva de ulike tingene koster. Her bør du bruke god tid på research for å finne de rimeligste alternativene innenfor det du er på jakt etter.

Du bør også undersøke om budsjettposten du setter opp til for eksempel mat er realistisk. Hva koster et typisk måltid i det landet du skal til? Det er lite poeng i å sette opp et budsjett du skal følge, om maten på reisemålet du skal besøke er dobbelt så dyr som det du har satt av penger til i budsjettet. Det er også lurt å følge med på valutakursen, en krone fra eller til på euroen eller dollaren kan få mye å si for totalkostnadene.

Vil du har mer å rutte med på ferien? Slik får du et større feriebudsjett.

Hvordan følge budsjettet?

Har du først har klart å sette opp budsjett, er neste steget å faktisk følge det. For mange er det nettopp her utfordringene kommer. På ferie er det lett å miste oversikten, og fristelsene står gjerne i kø. Den største delen av budsjettet går som regel til reisen, kost og losji. Dette er i all hovedsak budsjettposter du i all hovedsak kan ha kontroll over allerede før du reiser. Unntaket er kost, her kreves det at du følger med underveis gjennom ferien.

Et godt tips når det gjelder penger til mat, underholdning og “lommepenger” er å ta med kvitteringer fra alle kjøp, og regne sammen hvilke utgifter du har brukt når du er halvveis i ferien. Da kan du fort se om du har holdt deg til planen, om du må stramme inn resten av ferien, eller eventuelt om du har mer å rutte med.

I tillegg bør du forsøke å unngå impulskjøp og uplanlagte utflukter. Vær obs på at mange selgere i utlandet spekulerer i å selge deg dyrere eller flere ting enn du trenger.

God oversikt med kredittkort

Et annet godt tips for å holde oversikt over utgiftene er å bruke kredittkort i utlandet. Dersom du konsekvent benytter deg av kredittkort i utlandet, får du oversikt over alle utgiftene dine på ett og samme sted.

Har du et re:member kredittkort og betaler over halvparten av reisekostnadene med kredittkortet får du også reiseforsikring inkludert. Den beskytter deg ved sykdom, tyveri eller svindel.

Hos re:member får du også tilgang til fordelsprogrammet re:member reward som gir opptil 25 % rabatt i ulike nettbutikker. På den måten kan du spare på fly og hotellopphold ved å bestille gjennom for eksempel Expedia og Hotels.com. Husk bare å logge inn via re:member reward og klikk på "Til butikk".

Søk om kredittkortet her.