Vattenrutschkana2.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 29,06 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 654 kr. Totalt 16 654 kr.

Få feriebudsjettet til å vare lenger med re:member kredittkort

Hvis du planlegger å reise på ferie i år er det flere grunner til å ha et re:member kredittkort i lommeboka. Men er du klar over hva som er sikker kortbruk i utlandet og hvorfor du alltid bør velge lokal valuta?

Nordmenn er glad i å reise og drar mye på ferie. Flere og flere steder tilbyr oss derfor å betale i norske kroner i kortterminaler eller ved uttak i minibanker. Det kan virke betryggende med en valuta vi allerede kjenner godt til, men visste du at dette gir deg en dårligere deal og mindre verdi for pengene?

re:member kredittkort i utlandet

Grunnen til at du ikke bør betale i norske kroner er at det da brukes en valutakurs som er bestemt på stedet du befinner deg. Erfaring viser at denne kursen er vesentlig høyere enn kortselskapets og det anbefales derfor å velge den lokale valutaen.

Som kunde skal du selv få velge om du vil betale i lokal valuta eller norske kroner på betalingsterminalen, og det skal fremgå av kvitteringen at du har tatt et valg.

Hvis du ser at det står norske kroner på kortterminalen når du skal godkjenne beløpet kan du avbryte og be om å få betale i lokal valuta i stedet.

Da får du feriebudsjettet til å vare litt lenger, og husk at det er lurt å ha med kredittkort på ferie.

Smarte tips til deg som betaler med kredittkort på reise:

  • Betal alltid i lokal valuta - så varer feriebudsjettet lenger.

  • For å ha maksimal dekning kan det være lurt å ha med seg to kredittkort, et tilknyttet VISAs nettverk og et tilknyttet Mastercard. Det er ikke sikkert at begge kortene fungerer overalt.

  • Husk å oppbevare kortene på ulike steder. Da har du fortsatt tilgang til penger om det ene skulle bli borte.

  • Betal alltid med den elektroniske brikken på kortet. Dette er sikrere enn å bruke magnetstripen.

  • Unngå minibanker som ser mistenkelige ut, disse kan ha en “juksekortleser” som kopierer kortet ditt.

Fordeler med re:member på reisen

Det er flere grunner til at det er gunstig å ha et re:member kredittkort tilgjengelig til enhver tid når du er på ferie. Betaler du minst halvparten av transportkostnadene til reisen din med kredittkortet, får du automatisk med reise- og avbestillingsforsikring på kjøpet. Da har du i hvert fall én bekymring mindre.

Et annet godt tips er å lagre nummeret til sperretjenesten til re:member. Da kan du umiddelbart sperre kortet hvis du skulle ha uflaks og det skulle bli borte. Du kan lese mer om hvordan du søker om re:member kredittkort her. God ferie!