hva-er-privatlan.jpg

re:member forbrukslån

175 000 kr o/ 5 år nom. rente 12 % / Eff. 13,58 %
Kostnad 62 855 kr. Totalt 237 855 kr.

Hva er et privatlån?

Det er mange som ikke kjenner til hva et privatlån er. Et privatlån er det samme som et forbrukslån, altså et lån uten sikkerhet som du kan bruke til det du selv vil.

I motsetning til for eksempel boliglån og billån, hvor banken tar pant i boligen eller bilen, er et privatlån et lån hvor du ikke trenger å stille noen form for sikkerhet. Derfor kan du også bruke pengene til hva du ønsker, enten du trenger å pusse opp eller bare trenger litt ekstra slingringsmonn.

Fordeler og ulemper med privatlån

Det er flere fordeler med et privatlån, ettersom det er et fleksibelt lån uten rammer for bruk av pengene. Du trenger som nevnt ikke å stille noen form for sikkerhet for å få innvilget et privatlån, så du kan søke selv om du ikke eier en leilighet. Du trenger heller ikke noen egenkapital. Men den største fordelen er at du kan bruke lånet til akkurat hva du selv vil.

Ulempen med privatlån er at banken kompenserer for manglende sikkerhet ved å ta en høyere rente. Ettersom banken ikke har noen sikkerhet for et privatlån, vil renten være høyere enn den er på boliglån og billån. Hvor høy rente du vil få på et privatlån er individuelt fra låntaker til låntaker. Som regel ligger renten på mellom 12 - 20 %. Det er likevel lavere enn et kredittkort. Med vår lånekalkulator kan du sjekke omtrent hvor mye et privatlån vil koste deg i måneden.

Hvor mye kan jeg låne? Få svaret her.

Forskjellen på privatlån og et privat lån

Mens et privatlån er er et lån du tar som privatperson i banken, altså det samme som et forbrukslån, er det selvfølgelig også mulig å låne penger av privatpersoner – enten det er av samboer, søsken, foreldre eller andre. Det er imidlertid viktig å avtale vilkårene for lånet og skrive en skriftlig kontrakt. Dersom lånet skulle misligholdes, eller det oppstår en uenighet i etterkant, kan dette bli veldig ubehagelig på mange måter hvis den du har lånt penger av, eller til, er en person som du har nær relasjon til.

Se hvilken dokumentasjon du trenger når du søker om et privatlån.

Hva er et privatlån og hvordan fungerer det?

Hva er et privatlån? Et privatlån er et lån du kan få fra banken som du kan bruke til det du vil. For å få innvilget et privatlån, eller et forbrukslån, må du sende inn en søknad om lån.

Du må oppgi personalia, samt informasjon om brutto årsinntekt, boforhold og sivilstatus. I tillegg må du oppgi hva du eventuelt skylder på andre lån. Selv om du selv bestemmer hva du skal bruke pengene til, krever Hvitvaskingsloven at banken innhenter opplysninger om hva lånet skal brukes til. Du må være fylt 18 år, ha fast inntekt, og ha bodd på en fast adresse i Norge de tre siste årene for å kunne få et privatlån.

Hos re:member kan du søke om lån opptil 350 000 kr med rente fra 7,95 % til 20,70 %, avhengig av en individuell kredittvurdering.

Her kan du søke om et privatlån fra re:member. Bruk gjerne lånekalkulatoren for å se hvor mye lånet vil koste deg. Søknaden er helt uforpliktende.