hva-er-privatlan.jpg

Hva er et privatlån?

re:member forbrukslån

65 000 kr o/ 5 år nom. rente 12,55 % / Eff. 13,87 %. Kostnad 23 855 kr. Totalt 88 855 kr.

Når du har behov for penger kan du komme over mange ulike termer når du foretar et søk på nett. Og du har sikkert kommet over privatlån. Her kan du lese om hva et privatlån er og hvordan det fungerer.

Et privatlån er et lån som en privatperson tar opp i banken, i motsetning til et selskap som tar opp lån for å betale bedriftens gjeld. Så i all praksis vil det si at et privatlån er det samme som et forbrukslån uten sikkerhet. Du trenger derfor ikke å stille garanti eller ha en kausjonist med et privatlån, og du kan bruke det til nøyaktig hva du vil.

Hvordan fungerer et privatlån?

For å få innvilget et privatlån, eller et forbrukslån, må du sende inn en søknad om lån. I denne søknaden fyller du inn personalia, samt annen informasjon som boforhold og sivilstatus. Selv om du selv bestemmer hva pengene skal brukes til, krever Hvitvaskingsloven at opplysninger om hensikten med lånet skal innhentes. I tillegg må du oppgi brutto årsinntekt og sum på eventuelle andre lån du måtte ha. 

Lån mellom privatpersoner

Det går selvfølgelig også an å låne penger mellom privatpersoner. Det kan for eksempel være samboere som låner hverandre penger, eller foreldre som låner penger til barna sine. Dersom du vurderer å låne til, eller fra, en privatperson må dere komme til enighet om vilkårene for lånet og lage en skriftlig kontrakt.

Dette kan være en enkel måte å låne penger på, men ulempen med lån mellom privatperson er at det ofte kan oppstå uenighet i etterkant av avtaleinngåelsen - noe som kan være svært ubehagelig dersom du låner penger av, eller til, en person som du har en nær relasjon til.

Fordeler med privatlån

  • Privatlån pleier generelt å ha lavere rente enn kredittkort.

  • Dersom du skal låne større beløp har kredittkort ofte en mindre kredittramme enn et privatlån.

Dette er kun noen av fordelene ved å ta opp et privatlån. Når du trenger ekstra penger til et prosjekt eller en investering, er det også lurt å velge en aktør som tilbyr gode og tydelige rammer på låneavtalen, samt en strukturert nedbetalingsplan.

Et forbrukslån fra re:member innebærer blant annet:

  • Lån opptil 350 000 kroner

  • Rente fra 7,95 % til 19,95 % avhengig av individuell kredittvurdering

Se re:members fullstendige prisliste og vilkår her.

Her kan du søke om et privatlån fra re:member. Bruk gjerne lånekalkulatoren for å se hvor mye lånet vil koste deg. Søknaden er helt uforpliktende.