blankolån.jpg

re:member forbrukslån

220 000 kr o/ 5 år nom. rente 9,95 % / Eff. 11,17 %.
Kostnad 64 606 kr. Totalt 284 606 kr.

Hva er blankolån?

Du har sikkert prøvd å holde styr på alle lånetermene, og du har mest sannsynlig hørt om begrepet blankolån. Men vet du hva et blankolån egentlig er? Her kan du lese om forskjellen på et blankolån og et forbrukslån.  

Det finnes mange termer å holde styr på når det kommer til bankbransjen og lån. Noen av dem kjenner du kanskje til, for eksempel smålån, lån uten sikkerhet og forbrukslån. Men når du står i en situasjon der du skal låne penger, kan du komme over låneformer du ikke er så godt kjent med, som for eksempel blankolån.

Forskjell på blankolån og forbrukslån

Selv om du ikke har hørt om blankolån, er du mest sannsynlig allerede kjent med det, uten å være klar over at det blir kalt for blankolån. Et blankolån er det vi i dagligtale kaller for et forbrukslån. Men vi skal forklare forskjellen slik at du ikke blir forvirret over disse termene igjen.

Et forbrukslån er gjerne noe du tar i en bank eller realkredittinstitutt, og som oftest må du stille med sikkerhet i for eksempel hus eller bil. Det vil si at dersom du ikke klarer å betjene lånet og betale tilbake, kan lånegiver kreve penger ved å selge det du har satt sikkerhet i.

Med et blankolån derimot trenger du ikke stille sikkerhet eller redegjøre for hva du skal bruke pengene på. Så i all praksis er det ikke noen forskjell på disse to termene. Et blankolån er et forbrukslån uten sikkerhet. Altså som et re:member forbrukslån.  

Regn ut hvor mye blankolånet koster

I tillegg til at du ikke trenger å stille sikkerhet med et blankolån, kan du bruke pengene på hva du vil. Du kan for eksempel endelig sette i gang med et oppussingsprosjekt eller bygge nytt hus, dra på en drømmereise eller kjøpe deg noe du har hatt lyst på lenge.

Men til gjengjeld må du betale litt høyere renter når du søker om et blankolån. Men dette er kanskje ikke et urettferdig krav når du tenker over hva de tilbyr deg. Ved å ikke kreve sikkerhet fra dag, setter de nemlig sin egen kreditt på spill.

Lurer du på hvor mye du kan låne og hvor mye blankolånet vil koste deg, kan du prøve re:members lånekalkulator. Ved å skyve på de to parameterne - lånebeløp samt ønsket nedbetalingstid, kan du enkelt kan regne deg frem til rente og månedsbeløp slik at dette ikke vil komme som noen overraskelse.

Søk om blankolån

Om du skulle trenge finansiering er et blankolån eller forbrukslån uten sikkerhet et godt alternativ. Du kan låne penger til nøyaktig hva du vil, uten at du trenger å stille sikkerhet, forsikring eller bankgaranti.

Med re:member forbrukslån uten sikkerhet kan du låne opptil 350 000 kroner. Det er trygt å søke om forbrukslån fra re:member og søknaden er uforpliktende.