kredittkort-forbrukslan13.jpg

re:member forbrukslån

200 000 kr o/ 5 år nom. rente 11,89 % / Eff. 12,74 %. Kostnad 67 265 kr. Totalt 267 265 kr.

Alt om hus og hjem

Hus og hjem er uten tvil den største investeringen de fleste av oss gjør, og derfor ønsker vi også at hjemmet skal dekke alle våre behov. Det skal være innbydende, personlig og koselig. Her har vi samlet et knippe artikler med gode råd og tips til hvordan du kan få hjemmet ditt akkurat slik du vil.

Er dette året du tenker å bygge egen bolig? Da er det flere ting du må tenke på. Det er lurt å kartlegge alle behovene til familien, hvor dere ønsker å bo, og selvfølgelig finansiering. Budsjett er et av de viktigste punktene når du skal bygge nytt hus. Vi har laget en liten sjekkliste over ting du må huske på:

  • Tomt – For å bygge hus må du ha en tomt. Start med en tomtbefaring for å sjekke utgangspunktet du har for å bygge. Er tomten flat, skrå, stor eller liten? Hva med lysforhold, utsikt og innsyn?

  • Hustype – Når du bygger hus kan du skreddersy det så det passer familiens behov. Med en ferdighus-leverandør kan dere kartlegge riktig for å realisere boligdrømmen.

  • Byggetillatelse – Både for eneboliger og hytter er det viktig å få byggetillatelse godkjent av kommunen. De plikter å behandle søknaden innen 12 uker. Det stilles mange krav for å sikre gode løsninger og høy kvalitet.

  • Kontrakter – For en smidig og smertefri prosess er det lurt å ha alle kontrakter på plass. Finn leverandører som bruker standardiserte kontraktsformularer så du er sikker på at lovverket blir fulgt.

  • Finansiering – For å bygge hus trenger du et boliglån. Da er det lurt med et budsjett som er så korrekt som mulig. Fordelen med å ha med en god oversikt over kostnadene til banken, er at de ofte er mer positive til å låne penger til å bygge nytt hus. Men så er det slik at alt ikke alltid går etter planen, og noen ganger får man uforutsette utgifter. Da kan et forbrukslån fra re:member være en god løsning.

Frisk opp hus og hjem

Er du fornøyd med boligen og ikke ønsker å bruke hammer og spiker, men skulle likevel ha frisket opp litt hjemme? Med et godt grunnarbeid er det mulig å fornye hjemmet på en rask og spennende måte.

Den enkleste måten å skape en ny stil hjemme, er å gå til anskaffelse av nye møbler. Velg møbler som skiller seg fra de du hadde før. En ny sofa med annen utforming og farge, nytt salongbord eller et flott maleri på veggen, kan gjøre mye og gi frisk pust til interiøret.

På soverommet kan den gamle senga få et helt nytt inntrykk ved å kjøpe sengegavl, nytt sengeteppe og store, myke puter. Dette er kanskje husets viktigste rom ettersom du tilbringer en tredjedel av livet i senga. Et par strøk med maling kan også gjøre store forandringer.

Interiørdetaljer som aldri går av moten

Når vi først snakker om maling, kan du tenke litt utenfor boksen. Hva med å male gulvet i tidløse ruter? Enten du går for det klassiske sjakkmønsteret i svart og hvitt, eller finner på en egen variant, er det enklere enn du tror.

Bruk laservater eller en krittsnor for å lage rette linjer. Klargjør gulvet og start med å male hele gulvet med den lyseste fargen du skal bruke. Mål deretter gulvbredden midt i rommet og marker av denne linjens midtpunkt. Dette er nullpunktet for videre merking. Herfra velger du retning og størrelse på rutene. Bruk vinkeljern eller noe som gir deg akkurat 90 graders vinkel, slik at du får like ruter. Tenk sjakkbrett!

re:member har mange gode tips, og i artiklene nedenfor finner du sikkert noe som inspirerer deg til å sette i gang med det du har tenkt på lenge.

Skulle du mangle finansiering, kan forbrukslån uten sikkerhet fra re:member være et godt alternativ. Med re:member forbrukslån kan du låne fra 10 000 til 350 000 kroner. Hvilken rente du får er avhengig av en individuell kredittvurdering. 

Lykke til med alle fornyingsprosjekter for hus og hjem!