dette-er-en-blatur.jpg

Søk om kredittkort her

Eff. rente 29,06 %,
15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 654 kr. Totalt 16 654 kr.

Dette er en «blåtur»

Du har kanskje hørt om det, men aldri helt visst hva folk snakker om når de sier de har vært på blåtur? Her får du forklaringen på hva en blåtur er, hvordan du kan planlegge en slik tur og tips til hvor du kan dra på blåtur.

Ordet blåtur gir deg kanskje assosiasjoner til en sliten blåmandag, eller en skitur med blå Swix, men en blåtur er en overraskelsestur, gjerne sammen med venner, kjæresten eller kollegaer. Som regel løses det slik at alle i gruppen blir enige om et beløp som betales inn, enten som en engangssum eller sparing via et månedlig beløp. Så er det én eller flere i gruppen som i all hemmelighet planlegger hvor man skal reise og hva man skal gjøre på blåturen.

Mange reiseplanleggere lager en liten rebus, eller gir små hint om hvor turen går, mens andre venter med å gi noen som helst beskjed før man står på flyplassen eller skal gå på bussen dit man skal. En blåtur kan være både en utenlandsreise eller en dagsaktivitet hjemme i Norge. Her er det bare fantasien som setter grenser for hva man kan planlegge.

Blåtur med kjæresten

Dersom du og din bedre halvdel ønsker å gjøre noe hyggelig for hverandre, og bytte på å planlegge en blåtur, kan man for eksempel ta en langhelg på Farris Bad i Larvik. Tenk så glad kjæresten blir når han eller hun oppdager at dere skal nyte en helg med herlige behandlinger, rolige omgivelser og deilig mat.

Er budsjettet større, kan man planlegge en blåtur til en storby eller et solfylt reisemål. Hva med en weekend i Barcelona der dere går fra bar til bar og spiser tradisjonell tapas, drikker cava og ser på folkelivet på Las Ramblas? Eller hva med et vinkurs i Provence? Mulighetene er uendelige.

Blåtur med vennegjengen

Om du skal planlegge en blåtur for vennegjengen din, kan en morsom aktivitet stå sentralt for planleggingen. For eksempel kan dere reise til Mr. Paintball i Oslo og krige mot hverandre, eller hva med en tur på Fangene på fortet i Nydalen? Her kan dere virkelig få prøvd dere på ulike utfordringer og skape minner for livet.

Om dere er en guttegjeng som skal på blåtur, kan du kanskje planlegge en whiskey-tur til Skottland, eller en fotballtur til England. Jentegjengen kan for eksempel reise på shopping til København, eller spatur til Budapest. Budsjettet er den eneste grensen for hva dere kan planlegge for blåturen.

Hvordan planlegge en blåtur

Når du skal planlegge en blåtur for flere ulike mennesker, er det lurt å ta høyde for interesser og personligheter til de du skal reise sammen med. For eksempel er det neppe en hyggelig opplevelse for noen med høydeskrekk å bli tatt med på fallskjermhopping eller fjellklatring. Likeså bør du vite om noen i reisefølget har spesielle allergier eller sykdommer som bør tas hensyn til. En blåtur skal være like gøy for alle sammen, og er hovedsakelig en aktivitet som er ment å skape sterkere bånd og gode minner for de som er med.

Et konkret budsjett kan også være en god idé om du skal planlegge blåtur. Det er liten vits i å investere i flybilletter til Paris om dere ikke har råd til et sted å bo eller aktiviteter mens dere er der. Så gjør god research og finn ut hva alt dere skal gjøre på turen koster før du gjør bindende bestillinger.

Sist men ikke minst, kan det være en hyggelig idé å tenke på hvordan dere skal forevige minnene. Hva med å låne et polaroidkamera dere kan bytte på å bruke, eller gi noen i reisefølget en oppgave om å lage en liten videodagbok hver kveld?

Spar penger på blåturen

Budsjett har mye å si for hvor blåturen skal gå, men hvorfor ikke spare penger der dere kan? Med re:member kan dere få både billige flybilletter og hotellopphold. Fordelsprogrammet re:member reward gir nemlig opptil 25 % reward-rabatt i ulike nettbutikker, blant annet hos reiseaktører som Expedia og Booking.

Betaler dere over halvparten av reisekostnadene med kredittkortet fra re:member får dere også reise- og avbestillingsforsikring inkludert.

Kos dere på blåtur!