Søk om refinansiering

220 000 kr o/ 5 år nom. rente 9,95 % / Eff. 11,17 %.
Kostnad 64 606 kr. Totalt 284 606 kr.

Slik kan du sjekke om du har en betalingsanmerkning

En betalingsanmerkning kan gjøre det vanskelig for deg og kan ødelegge mye. Du kan blant annet få problemer med å få lån, kredittkort, eller noe så enkelt som et mobilabonnement. Vet du om du har betalingsanmerkninger? Det kan være lurt å sjekke.

Betalingsanmerkninger kommer ikke av seg selv. Det er alltid en grunn til hvorfor du får en betalingsanmerkning. Det kan være at du ikke har betalt en regning, faktura eller annen gjeld. Men du får ikke en betalingsanmerkning uten å bli varslet grundig i forkant. En ubetalt regning vil for eksempel først gå til inkasso, og før det igjen får du en inkassovarsel med en betalingsfrist på 14 dager.

Betaler du ikke da heller, vil saken gå til inkasso med en ny betalingsfrist på 14 dager. Det er først når du ikke betaler innen denne fristen du vil kunne få en betalingsanmerkning. Dette vil du også bli varslet om i forkant. Du får da 30 dager på deg til å gjøre opp gjelden din før betalingsanmerkningen registreres.

Hvordan sjekke om jeg har en betalingsanmerkning?

Om du er usikker på om du har en betalingsanmerkning eller ikke, kan du enkelt kredittsjekke deg selv. Du kan lese mer om hvordan du kredittsjekker deg selv, men i korte trekk går det ut på å sjekke opplysningene kredittselskapene har om deg.

I utgangspunktet skal de ulike kredittselskapene sitte på de samme opplysningene, men det skader ikke å sjekke to steder for å være helt sikker. De viktigste kredittselskapene for privatpersoner er Bisnode og Experian.

  • Her kan du sjekke om du har en betalingsanmerkning hos Bisnode
  • Her kan du sjekke om du har en betalingsanmerkning hos Experian

Det skal være gratis å kredittsjekke deg selv, men noen kredittselskaper tar et gebyr hvis du ønsker å få tilsendt en utskrift. Men hvis du bare lurer på om du har en betalingsanmerkning registrert på deg eller ikke, slipper du å betale. Egenopplysning er helt gratis.

Hvor lenge varer en betalingsanmerkning?

Har du lurt på hvor lenge en betalingsanmerkning blir stående? Hvis du først har fått en betalingsanmerkning registrert på navnet ditt, vil den stå der til du betaler det du skylder. Med en gang du gjør opp gjelden, slettes betalingsanmerkningen umiddelbart. Dersom du ikke gjør opp gjelden vil betalingsanmerkningen slettes etter fire år. Det kan imidlertid bli fire vanskelige år for deg, så du bør gjøre alt du kan for å få den slettet så raskt som mulig.

Slik endrer du forfallsdatoen på faktuaer fra re:member.

Du har betalingsanmerkning og du sliter med å betale det du skal

La oss si at du sjekket om du har betalingsanmerkninger eller ikke, og det viser seg at du har det. Kanskje situasjonen er slik at du også sliter med å betale regningene dine. Det kan være mange grunner til at man i perioder sliter med å betale alle regningene hver måned. Du er imidlertid ikke alene. Det viktigste steget du tar når du merker at du får problemer med å betale, er å ta kontakt med de du skylder penger slik at dere sammen kan komme frem til en nedbetalingsplan. Ved å ta kontakt, viser du at du er interessert i å gjøre opp for deg.

Har du for eksempel flere kredittkort eller smålån, kan det lønne seg å samle disse i et refinansieringslån. På den måten vil du redusere dine månedlige utgifter, i tillegg til at du får færre kreditorer å forholde deg til.

Her kan du lese mer og søke om refinansiering hos re:member.