Vattenrutschkana2.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Sett opp et studentbudsjett

Studietiden er tiden du lærer å stå på egne ben. Du flytter kanskje hjemmefra, lærer å vaske, lage mat og holde orden i egen økonomi. Det kan være vanskelig, men ved å lage et budsjett får du god oversikt over hvor mye penger du faktisk kan bruke i måneden. 

Hvordan setter du opp budsjett?

Når du skal sette opp et budsjett må du starte med det grunnleggende – oversikt over inntekter. Som student er det stort sett studielånet og en eventuell jobbinntekt ved siden av studier.

Deretter må du lage en oversikt over faste utgifter. Det kan være alt fra husleie, til månedskort til kollektivtransport, treningsmedlemskap og mat, men det enkleste er å ta utgangspunkt i nettbanken. Der kan du se hva du bruker penger på i løpet av en måned.

Til slutt tar du regnestykket for å se hvordan din økonomiske situasjon faktisk ser ut. Noen utgifter vil være nødvendige, men andre kan du eventuelt kutte ned på. Slik kan du spare penger, og studielånet kan rekke litt lenger.  

Kredittkort: hvordan fungerer det?

Nå sitter du der med en fullstendig oversikt over økonomien din - du ser at du kan betale alle de faste utgiftene du har, men det er lite penger til andre ting du også gjerne vil gjøre. Det kan være hytteturen alle vennene dine planlegger, mens du fortsatt sitter og venter på studielånet.  

Hos re:member kan du låne opptil 150 000 kroner med en betalingsutsettelse på opptil 45 dager, i tillegg betaler du ingenting i årsavgift for å ha kortet. 

Minstekravet for å få innvilget kredittkort er at du må være over 18 år, ha fast inntekt og du kan ikke ha noen registrerte betalingsanmerkninger. Studielån regnes ikke som fast inntekt. I tillegg gjør vi en individuell kredittvurdering av deg for å se om vi kan innvilge søknaden din.

Student kredittkort

Viktig å huske på

Du må selvfølgelig ikke låne mer enn du klarer å betale tilbake. Er du smart når det kommer til økonomien din, kommer du deg gjennom studietiden med glans. Husk også å holde deg unna "lommetyvene".

Når du er student, er det flere lommetyver enn de som fysisk stjeler lommeboken din fra baklomma eller napper den ut av vesken din mens du ser en annen vei. De vanligste lommetyvene er kantinelunsjen, kebaben på vei hjem fra byen, eller den lille ekstra sjokoladen du tar med når du handler mat. Alle disse småsummene blir til et høyt beløp når man legger dem sammen i slutten av måneden, i hvert fall når det kommer til et stramt studentbudsjett.

re:member kredittkort er en ekstra trygghet i studiehverdagen. Søk om ditt nye Mastercard i dag.