trygg-netthandel.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 30,33 %,
15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 717 kr. Totalt 16 717 kr.

Slik gjør du en trygg netthandel

Ta viktige forhåndsregler og unngå fellene.

Mange nordmenn handler mye på nett, alt fra dyre designersko og kunstverk til bøker og sportsutstyr. Det finnes uendelig mange fristende kupp og tilbud, men også mange useriøse aktører på markedet.

For å unngå å bli lurt eller svindlet lønner det seg å ta noen viktige forhåndsregler. Ikke alle er klar over at man får helt andre fordeler og garantier hvis man betaler med kredittkort i nettbutikken, istedenfor et vanlig bankkort.

Bruk alltid kredittkort

Å gjøre en handel med kredittkort er den sikreste betalingsmåten på nett. Finansportalen anbefaler at du alltid handler med kredittkort ettersom du da er beskyttet av Paragraf 54b i Finansavtaleloven (tidligere §8 i kredittkjøpsloven).

På denne måten har du gode rettighter hvis nettbutikken går konkurs, ikke leverer varen eller ikke reparerer reparerer feil de er skyld i. Hvis selger ikke ivaretar sine forpliktelser, kan du gjøre gjeldende samme pengekrav mot kredittyter som du kan mot selger og dermed få refundert kjøpesummen. Du må imidlertid ha prøvd å løse saken med selger først.

Få rabatter

Enkelte kredittkort tilbyr også rabatter ved netthandel. Bruker du f.eks kredittkort fra re:member får du til enhver tid opptil 20 % rabatt i over 200 utvalgte nettbutikker, blant annet i butikker innen reise, klær, sport, musikk og bøker.

Rabattene du oppnår på handelen blir trukket fra på neste faktura fra re:member. Du kan også se rabatten på kontoutskriften i nettbanken.

Se hvilke nettbutikker du får rabatt hos her.

trygg-netthandel.jpg

Sjekk sikkerheten

Når du betaler i en nettbutikk bør du passe godt på kortopplysningene dine, og kun gi opplysninger til nettsider med kryptering. Da minimerer du mulighetene for kortsvindel. For å sjekke om nettbutikken er kryptert må du se om det står ”https” i begynnelsen av nettadressen. Det skal også stå et hengelåsikon nederst i høyre hjørne, eller foran selve nettadressen i nettleservidnuet.

I tillegg er nettbutikker som tilbyr tjenester som Mastercard Securecode eller Verified by Visa ekstra sikre ettersom du må taste inn en forhåndsvalgt kode eller benytte BankID for å godkjenne handelen.

Andre gode råd

Du bør alltid lese gjennom kjøpsvilkårene, og sjekke nettbutikkens kontaktinformasjon slik at du vet hvem du handler fra. Butikker som ikke oppgir hvem de egentlig er kan være useriøse. Husk også på at om du kjøper fra utlandet så kan toll og moms legges på. For mer detaljert informasjon om tollreglene kan du lese på toll.no. 

Du kan søke om et kredittkort fra re:member her.