Hvordan betale regninger med Vipps?

Vipps eFaktura er en svært enkel måte å betale regninger på. Du slipper å motta papirfakruraer i posten, og du slipper å taste inn KID-nummer. Hver gang en regning kommer inn, får du varsel i Vipps-appen.

Vi våger påstanden om at det ikke er noen som faktisk liker papirfakturaer, som du må betale manuelt i nettbanken. Tenk så mye tid du har kastet bort på å taste inn KID-nummer nøyaktig, sjekket og sjekket igjen. Dette slipper du når du betaler regninger med vipps.

Les mer om hvordan man installerer Vipps på mobilen.

Slik betaler du regninger med Vipps

Når du har Vipps eFaktura, kommer regningen rett inn i Vipps og i nettbanken din. Den trekkes imidlertid ikke av seg selv, så du må aktivt gå inn og godkjenne betalingen med et enkelt tastetrykk. Om du betaler den i Vipps-appen eller i nettbanken din er akkurat det samme.

Du kan også betale en papirfaktura med Vipps. Det du gjør da er å åpne Vipps-appen på mobiltelefonen din, klikke på “Betalinger” og deretter velge “Skann regning” som du finner øverst til høyre på mobilskjermen. Da åpnes kameraet på mobilen din, og da er det bare å ta bilde av fakturaen. Vipps vil da automatisk fylle inn kontonummer og KID-nummer, før regningen betales.

Les om gebyr i Vipps.

Slik endrer du beløpet på eFaktura

Før du godkjenner eFakturaen har du mulighet til å trykke på beløpet, slik at tastaturet på telefonen kommer frem. På den måten kan du skrive inn ønskelig beløp. Dersom eFakturaen allerede er godkjent (men ikke betalt) kan du endre på beløpet i forfallsregisteret i nettbanken din. Når beløpet endres i nettbanken, vil dette også endres i Vipps.

Fordeler ved å betale regninger med Vipps

Det er flere fordeler ved å betale regninger med Vipps. Som nevnt slipper du papirfakturaer når du har Vipps eFaktura. Dermed slipper du også å taste inn kontonummer og KID-nummer når du skal betale en faktura. I tillegg slipper du å betale gebyr når du betaler til lag, foreninger eller bedrifter.

Les hvor stort beløp du kan Vippse.

Betale regninger med Vipps med kredittkort

Hvis du ønsker å betale regninger med Vipps med ditt kredittkort, kan du selv velge hvilken konto regningen skal trekkes fra. Dermed kan du velge å trekke beløpet fra re:member kredittkort. Vær oppmerksom på at dette vil behandles som et uttak fra kredittkortet. Du må derfor regne med å bli belastet for et gebyr.

Det går også an å søke om at Vipps legger ut for en regning, da mot et gebyr fra 19-59 kroner, avhengig av beløpets størrelse.