re:member forbrukslån

175 000 kr o/ 5 år nom. rente 12 % / Eff. 13,58 %
Kostnad 62 855 kr. Totalt 237 855 kr.

Hva er et mikrolån?

Mikrolån er en betegnelse på et lite lån uten sikkerhet. Her er alt du trenger å vite om lånetypen. 

Fra tid til annen kjenner man på behovet for litt ekstra økonomisk fleksibilitet. Kanskje bilen må på verksted eller kjøleskapet plutselig må erstattes. 

Når du oppsøker informasjon om hvilke muligheter som finnes, er mikrolån et av alternativene. Mikrolån kjennetegnes ofte ved at de er svært dyre og har kort nedbetalingstid. Før du kaster deg over alternativet er det flere ting du bør vite. 

Dette er et mikrolån

  • Det er et lån uten sikkerhet. Banken stiller derfor ingen krav til hva du bruker lånet til.
  • Det defineres som et lite lån. Beløpet varierer fra bank til bank, men et mikrolån er gjerne beløp under 10 000 kroner. 

Før du søker om et mikrolån, eller andre typer lån, bør du tenke gjennom et par ting. Hvorfor trenger du pengene, og har du en plan for tilbakebetaling? Du bør også legge litt innsats i å finne det rette lånet, med renter som ikke er altfor høye. 

Når det gjelder mikrolån har disse ofte veldig høye renter, og det vil alltid lønne seg å nedbetale så fort som mulig. De har i tillegg kort nedbetalingstid, og bør derfor unngås hvis du ikke har lagt til rette for at du skal betale det tilbake ved første betalingsfrist – som oftest er etter en måned. Da unngår du at beløpet vokser seg flere ganger større på kort tid. 

Kan jeg få mikrolån med betalingsanmerkning?

Dersom du ikke har betalt regningene dine over tid og har fått betalingsanmerkning, er det vanskelig å få innvilget lån. Det gjelder alle typer lån, inkludert mikrolån. 

En betalingsanmerkning er et varsel om at en person har en forfalt faktura som ikke er betalt, til tross for at det er satt i gang initiativ for å få inn pengene. For å bli kvitt en betalingsanmerkning må du betale ned den aktuelle gjelden, da slettes anmerkningen umiddelbart. Ikke bare øker det sjansen for at du får innvilget lån, men det er uansett smart å kvitte seg med en gjeld før du søker nytt lån. 

Les om mulighetene til få forbrukslån med betalingsanmerkninger på denne siden.

Mikrolån uten kredittsjekk 

Banken foretar en kredittsjekk av alle som søker om lån. Dette er for å sjekke om du er i stand til å betale for deg, slik at verken du eller kreditor havner i en uheldig situasjon. 

Det finnes noen få tilbydere av mikrolån som ikke utfører kredittsjekk, og som også kan innvilge lån selv om du har betalingsanmerkninger. Vær forsiktig med å låne fra disse, da de som regel har dårlige vilkår. Det kan føre deg inn i dypere gjeld og større risiko for økonomiske problemer.

Forbrukslån hos re:member

Hos re:member kan du søke om å låne små og større beløp, alt fra 10 000 til 350 000 kroner. Når du sender inn en lånesøknad, blir du kredittsjekket. Slik kan du være trygg på at du får innvilget et lån som du klarer å betjene. Forbrukslånet kan du bruke som du vil, og du får en rente fra 7,95 % til 20,70 % – avhengig av din individuelle kredittvurdering. 

Les også om refinansiering av gjeld på denne siden.

Mikrolån eller forbrukslån?

Felles for disse to lånetypene er at begge er uten sikkerhet. Men der mikrolån har skyhøye renter og kanskje bare 30 dagers nedbetalingstid, har forbrukslån lavere rente og lengre nedbetalingstid. 

Mikrolån bør derfor ses på som en kortsiktig løsning. Og hvis det er veldig lave beløp det er snakk om, kan det lønne seg å bruke et kredittkort. Har du ikke kredittkort eller ønsker en litt mer langsiktig løsning? Da kan det være lurt å vurdere et forbrukslån fremfor et mikrolån. 

Bruk re:member sin lånekalkulator for å sjekke hvor mye du kan låne