re:member forbrukslån

220 000 kr o/ 5 år nom. rente 9,95 % / Eff. 11,17 %.
Kostnad 64 606 kr. Totalt 284 606 kr.

Mikrolån med betalingsanmerkning

Ønsker du å ta opp et mikrolån men du har betalingsanmerkning? Det kan skape det trøbbel for eventuelle lånesøknader, selv når det gjelder mikrolån. 

Hva er et mikrolån?

Et mikrolån er betegnelsen på et lite lån uten sikkerhet. Långiver stiller derfor ingen krav til sikkerhet i noen eiendeler. Selv om beløpet kan variere fra ulike banker og långivere er et mikrolån gjerne under 10 000 kroner. Mikrolån har ofte veldig høye renter, og det vil alltid lønne seg å nedbetale så fort som mulig.

Les mer om mikrolån her.

Hva er en betalingsanmerkning?

En betalingsanmerkning er et varsel om at du har en forfalt faktura som ikke er betalt, til tross for at det er satt i gang tiltak for å få tilbake pengene, slik som purringer eller betalingsoppfordringer. Betalingsanmerkningen blir registrert når saken har kommet så langt i inkassoprosessen at det er blitt varslet om at saken blir tatt videre rettslig.

Du får ikke mikrolån med betalingsanmerkning

Med en betalingsanmerkning vil du sjelden få innvilget en lånesøknad, enten du har søkt om et mikrolån eller forbrukslån. Grunnen er enkel: Det betyr at du er registrert som en dårlig betaler, og at långiver løper høy risiko ved å låne deg penger. 

Konsekvensene av å få betalingsanmerkninger registrert i ditt navn er dessuten større enn at du ikke får innvilget et mikrolån. Det vil også gjøre det vanskeligere å få boliglån, og du kan få problemer med å tegne forsikringer og kjøpe mobilabonnementer, strømavtale eller andre tjenester med kredittelement. 

Før du eventuelt skal søke om et mikrolån eller en annen lånetype, bør du derfor gjøre det du kan for å bli kvitt betalingsanmerkningene dine.

Slik blir du kvitt betalingsanmerkninger 

Den eneste måten å bli kvitt betalingsanmerkninger på er enkelt og greit å betale det du skylder. Så fort du har betalt, fjernes betalingsanmerkningen og du står igjen med blanke ark.

Betalingsanmerkninger skal med noen unntak slettes etter fire år, om ikke inkassobyrået igangsetter rettslige skritt for å registrere en ny betalingsanmerkning i ditt navn. Du vil alltid bli varslet om dette, og du har da 30 dager på deg til å gjøre opp gjelden.

Deretter kan du søke om lån

Har du derimot kvittet deg med betalingsanmerkningen, og er klar til å søke lån. Da bør du vite at mikrolån generelt har ugunstige vilkår. Små lånesummer har oftere skyhøye renter sammenlignet med vanlige forbrukslån, og de har dessuten mye kortere nedbetalingstid. Er du ikke bevisst dette, kan et mikrolån raskt vokse seg større om du ikke betaler tilbake ved første frist. 

Hvorfor velge forbrukslån fremfor mikrolån med betalingsanmerkning

Vurder om det heller lønner seg for deg å søke om et forbrukslån fremfor mikrolån. Et forbrukslån har som regel lavere renter, lengre nedbetalingstid og større fleksibilitet enn mikrolån. Hos re:member kan du søke om å låne små og større beløp, alt fra 10 000 til 350 000 kroner. Forbrukslånet kan du bruke som du vil. Når du sender en lånesøknad, blir du kredittsjekket. Slik kan du være trygg på at du får innvilget et lån som du klarer å betjene. Du får en rente fra 8,30 % til 20,70 % – avhengig av din individuelle kredittvurdering. For å kunne søke om et forbrukslån fra re:member må du være over 18 år, ha fast inntekt og du kan ikke ha noen registrerte betalingsanmerkninger. Søk om et forbrukslån fra re:member her