den-sparsommelige.jpg

Den sparsommelige

Som den sparsommelige reisetypen liker du å planlegge, og gjerne sette opp budsjett før du reiser på ferie. Du bruker gjerne god tid på å finne den rimeligste reiseruten, og tar gjerne en ekstra mellomlanding dersom dette kan spare deg for penger.

Du tar sjelden eller aldri forhastede beslutninger, og synes det er unødvendig å velge de dyreste alternativene. Å gjøre et godt kupp er for deg viktigere enn å bo i umiddelbar nærhet til reisemålets attraksjoner. Til flyturen har du med matpakke fremfor å kjøpe dyr og dårlig flymat, og setereservasjon anser du for å være en høyst unødvendig kostnad.

Å være sparsommelig, betyr imidlertid ikke at du ikke har reiselyst. Men du er kreativ i måter å få drømmereisen til en så billig penge som mulig. Å bo på hostel eller en rimelig Bed and Breakfast er ingen hindring for å få en super ferie for deg. Likevel er du ikke den som er spandabel med tips til servitører, og liker derfor aller best å spise på kjederestauranter når du er på tur.

Som den sparsommelige reiser du gjerne på charter til middelhavsdestinasjoner, eller tar en biltur gjennom Europa der du kan bo på rimelige hytter eller campingplasser på vei til destinasjonen.

Som den sparsommelige er du også glad i å reise utenom de mest populære sesongene, og kan på den måten oppleve de samme reisemålene som alle andre, men til en langt lavere pris. Du er stadig med i konkurranser og nyhetsbrev for å prøve lykken for å vinne en reise, og krysser fingrene ekstra hardt hver lørdag klokka 19.45 når Lottoen trekkes på Nrk.