Familie på stranden. Få rabatt på din reise med re:member reward.

Slik utregnes din kreditt

Når du skal søke om et kredittkort er det vanlig at selskapet som gir ut kreditt gjør en vurdering av deg, en såkalt score, for å finne ut hvor høy kredittgrense du får på kortet ditt.

- re:member ønsker å være en ansvarlig kredittgiver og gjør derfor en nøye undersøkelse før vi godkjenner søknader fra personer som har stor gjeld hos andre, betalingsanmerkninger eller personer det ikke finnes tilstrekkelig historikk på for å kunne ta en reel kredittvurdering, forklarer Melita Ringvold, pressekontakt for re:member kredittkort.

- Vi tildeler kreditt etter en vurdering og kan gi deg inntil 150 000 kroner i kredittgrense. Faktorer som inntekt, gjeld og alder er avgjørende for hvor høy kredittgrense du vil få, sier Ringvold.

Hvis en totalvurdering gjør at du får en score som tilsier at du ikke bør få kredittkort, kan du få beskjed om at søknaden din ikke er godkjent.

- Om du får en kredittgrense som er lavere enn det du har behov for kan du, etter seks måneder, søke om å få en høyere grense hvis du har god betalingshistorikk, forklarer Ringvold.

Hun forteller videre at om du har barn, er gift eller har andre lån som studielån og forbrukslån, så spiller også dette inn på din score.

- Du blir plassert i en risikogruppe ut i fra all denne informasjonen som finnes om deg, og ut i fra dette bestemmes din kredittgrense, avslutter hun.

Les mer om hvilke fordeler re:member kredittkort har.