Familie på stranden. Få rabatt på din reise med re:member reward.

re:member kredittkort: Eff. rente 23,81 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 407 kr. Totalt 16 407 kr.

 

Slik utregnes din kreditt

Når du søker om kredittkort er det vanlig at selskapet som gir ut kreditten gjør en vurdering av deg for å finne ut hvor høy kredittgrense du får på kortet ditt. Men hva betyr dette, og hva kan du gjøre dersom du ikke får den kredittgrensen du ønsker?

Hva er kreditt?

Noen ganger har man ikke spart opp midler nok til å kjøpe en vare eller tjeneste man trenger, da kan man benytte seg av kreditt. Når du handler på kreditt så betyr det at du ikke trenger å betale tilbake med en gang. Et eksempel på å handle på kreditt er ved bruk av et kredittkort. Du får ofte en gitt periode med rentefri kreditt, og når denne perioden er over betaler du enten hele beløpet tilbake, eller du kan velge å betale renter mot at du utsetter betalingen.

Hvordan settes kredittgrensen?

Når du søker om et kredittkort hos re:member gjøres det en vurdering av økonomien, tilbakebetalingsrisiko og betjeningsevnen din. Da henter vi blant annet inn opplysninger om den usikrede gjelden din via Gjeldsregisteret AS. Der kan du også selv sjekke hva som er registrert på deg.

Ut fra informasjonen som finnes om deg blir du plassert i en risikogruppe, og denne kan være med på å bestemme hvilken kredittgrense du eventuelt får. Faktorer som spiller inn på betjeningsevne, risikogruppe og kredittgrense er inntekter, kostnader, formue, om du har barn, er gift og har annen gjeld som studielån, boliglån, forbrukslån eller andre kreditter. Alt dette har betydning for hvilken score og kredittgrense du får. 

Hva er grunnen til at jeg ikke får innvilget ønsket kreditt?

Det er ikke gitt at søknaden din blir innvilget, og heller ikke med ønsket kredittgrense. I noen tilfeller finnes det ikke tilstrekkelig historikk for å kunne gjennomføre en reell kredittvurdering. 

I andre tilfeller kan den totale gjeldsbelastningen bli for høy, eller opplysningene vi har innhentet viser at du har betalingsanmerkninger. Dette kan føre til at du ikke får kredittkortet innvilget.

Hvis en totalvurdering tilsier at du ikke bør få et kredittkort, får du beskjed om at søknaden din ikke er godkjent. Om du får en kredittgrense hos re:member som er lavere enn det du har behov for på ditt kredittkort, kan du etter seks måneder søke om å få en høyere grense dersom du har god betalingshistorikk.

Dette avgjør om du får innvilget søknaden din

Hvilken kreditt passer ditt behov?

Det er mange måter å få kreditt på, slik som handlekonto, forbrukslån eller kredittkort. Har du kredittkortet re:member gold eller re:member black får du mange fordeler. Hvis du har god betjeningsevne kan du få inntil 150 000 kroner i kredittgrense, slik at du har penger i bakhånd når du trenger det. 

  • Den nominelle renten er på 18,85 % på re:member gold. Med re:member gold får du dessuten gebyrfritt kontantuttak i bank, minibank og på Posten.
  • Er du glad i å reise, bør du ta en ekstra kikk på re:member black. Her er nemlig reise- og avbestillingsforsikring inkludert når du betaler minst halvparten av reisen med kortet. 

Med re:member reward får du inntil 20 % rabatt hos blant annet CDON, Bose, DustinHome og Urbanista. Faktisk får du rabatter i mer enn 200 nettbutikker innen kategorier som klær og mote, hus og hjem, helse og skjønnhet, reiser og hotell, og barn og leker. 

For begge kredittkortene er det 0 kr årsavgift, inntil 45 dager rentefri betalingsutsettelse og du får full oversikt i nettbanken og appen. 

Søk om re:member gold kredittkort / Søk om re:member black kredittkort