re:member kredittkort: Eff. rente 29,89 %,
15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 695 kr. Totalt 16 695 kr.

re:member forbrukslån: 220 000 kr o/ 5 år nom. rente 9,95 % / Eff. 11,17 %.
Kostnad 64 606 kr. Totalt 284 606 kr.

Dette avgjør om du får innvilget søknaden din

Når du søker om kredittkort, forbrukslån eller refinansiering hos re:member gjøres det en grundig vurdering av opplysningene vi har om deg, for å avgjøre om søknaden kan innvilges eller ikke. Først og fremst vurderer vi søknaden opp mot gjeldende lovverk og retningslinjer fastsatt av myndighetene, blant annet oppslag mot gjeldsregistret og en kredittsjekk. Deretter vurderes søknaden opp mot egne retningslinjer og modeller.

Gjeldsregistret

Når du søker om lån eller kreditt, innhenter vi opplysninger om din usikrede gjeld via Gjeldsregisteret AS. Om du ønsker oversikt over dine usikrede kreditter/usikrede lån, kan du selv logge inn og se hva som er registret hos Gjeldsregistret AS. Om det foreligger feil, må du selv melde ifra til Gjeldsregisteret AS. Les mer om gjeldsregistrene her.

Kredittsjekk

Det vil bli utført en kredittsjekk av alle som søker om kreditt eller lån. Denne sjekken gjennomføres for å sjekke at alle person- og inntektsopplysningene stemmer med det du har oppgitt i søknaden din. Her ser vi også etter eventuelle betalingsanmerkninger. En betalingsanmerkning betyr at du har en inkassosak som ikke er gjort opp. Dersom du har en betalingsanmerkning bør du betale denne så snart du har mulighet.

Minstekrav for å kunne søke
    • Du må være over 18 år
    • Du må ikke ha noen registrerte betalingsanmerkninger
    • Du må ha fast inntekt
Andre viktige faktorer

I tillegg til disse minstekravene er det en rekke andre faktorer som spiller inn på om du får innvilget lån eller kreditter.

Betjeningsevne: Du som låntaker må kunne håndtere en renteøkning på 5 prosentpoeng. Denne såkalte stresstestingen skal inkludere all gjelden du har, både sikret gjeld (for eksempel boliglån) og usikret gjeld (for eksempel kredittkort).  

Lånebeløp i forhold til inntekt: Du kan ikke ha mer totalgjeld enn 5 ganger din egen inntekt (brutto årsinntekt). Med totalgjeld regnes både sikret og usikret gjeld slik som boliglån, studielån, kredittgrensen på dine kredittkort osv. Har du eksempelvis 450 000 kr i årlig lønn kan din samlede gjeld ikke ligge på mer enn 2 250 000 kr som utgangspunkt.

Refinansiering

Det finnes noen unntak fra det som står beskrevet over, og det er i de tilfellene du søker om refinansiering av dine eksisterende usikrede lån. Du kan søke om re:member refinansieringslån med nedbetalingstid opptil 15 år. Hvis du får et refinansieringstilbud hos oss, er vi pålagt å gi deg samme eller bedre betingelser (lavere totalkostnad) enn for ditt eksisterende lån, slik at du kan være trygg på at tilbudet du får hos oss er bedre.

Får du avslag? Slik kan du forbedre søknaden
  • Rydd opp i økonomien, ikke ha noen betalingsanmerkninger. Så sørg for å betale regningene dine i tide.
  • Om du har kredittkort du ikke bruker, kan du avslutte disse eller eventuelt senke kredittgrensen på kortet. Når du søker om lån eller kort hos oss må vi benytte oss av dine kredittrammer når vi beregner gjelden din. Å senke din kredittgrense på kredittkortet/kredittkortene dine kan derfor hjelpe deg med å få innvilget søknaden din.

Les mer om re:member kredittkort, forbrukslån og refinansiering.